Dieve, prašau, laimink šitą vietą, žmones ir šitą restoraną, kad niekas nesudegtų. Amen“, – sakė Gian Luca.

Merkinės dvarvietę pernai išsinuomojęs „Pasaulio puodų“ vasaros terasos šeimininkas Vytaras Radzevičius – visoje šalyje ir už jos ribų žinomas televizijos laidų vedėjas, keliautojas ir gurmanas. Gal todėl kone kiekvienas restorano svečias pirmiausiai skuba nusifotografuoti su juo, o tik tada skaito meniu.

„Labai džiaugiuosi galėdamas pranešti, kad atidarome „Pasaulio puodų“ vasaros kiemo antrą sezoną. Pernai čia visko buvo gerokai mažiau. Šiandien su mumis kartu ir Gian Luca Demarco, plovininkai ir visi kiti maistai. Labai džiaugiuosi, kad Merkinėje, kuri visada buvo karalių miestas pakeliui iš Vilniaus į Krokuvą, čia užsukdavo daug svetimšalių, buvo įvairių pasaulio virtuvių, visa ta tradicija tęsiasi. Linkiu visiems geros vasaros ir gerų įspūdžių ragaujant patiekalus“, – kalbėjo V. Radzevičius.

„Pasaulio puodų“ vasaros kiemo antrojo sezono atidarymas Merkinėje

Jo teigimu, restorano terasos įrengimo darbai paskutinę savaitę prieš atidarymą vyko ir naktimis. Nepavyko nusipirkti skardos terasos stogui, todėl laikinai ją teko uždengti tentu.

„Tiesą pasakius, vis dar iki galo nesuprantame, kaip kartą Vytaro į vasaros kiemą pavaduoti užsukęs Gian Luca taip intensyviai įsisuko į Merkinės gyvenimą. Aišku, džiaugiamės be galo – Terasoje išdidžiai stovi picų krosnis. O šaldytuve guli itališki naminiai ledai“, – atviravo „Pasaulio puodų“ komandos nariai.

Jų būrys šiemet gerokai pagausėjo. Pasak V. Radzevičiaus, vasaros sezonui įdarbinti 20 žmonių, daugiausia vietinio Merkinės jaunimo.

Pirmuoju naujojo sezono klientu, paragavusiu naujojoje krosnyje iškeptą picą, tapęs Krašto apsaugos viceministras Vilius Semeška, negailėjo pagyros žodžių ne tik „Pasaulio puodų“ maistui, bet ir visai Merkinei.

„Merkinė jau tapo pavyzdžiu ne tik Dzūkijos, bet ir kitiems Lietuvos miesteliams. Iniciatyvių žmonių drąsios idėjos realizuojamos, kai ne tik kalbama, bet ir daroma. Vytaras Radzevičius su savo „Pasaulio puodais“, įsikūręs kraštovaizdžiu pritrenkiančioje vietoje, šiandien atidaręs antrąjį sezoną, yra lyg įrodymas, kaip svarbu žmonės pasiūlyti tai, kas verčia stabtelėti, neskubėti, pabūti, pasidžiaugti ir vėl sugrįžti“, – kalbėjo V. Semeška.

„Pasaulio puodų“ vasaros kiemo antrojo sezono atidarymas Merkinėje

Be „Pasaulio puodų“ vasaros terasos Merkinėje jau ne pirmus metus veikia dar du populiarūs restoranai: bistro „Šilo kopa“ ir žvėrienos restoranas „Dzūkynė“. Miestelis ypatingai laukia liepos 6-osios, kai Rotušės aikštės prieigose bus atidengtas paminklas Merkinę ypatingai mylėjusiam ir ten mirusiam Lietuvos didžiajam kunigaikščiui ir Lenkijos karaliui Vladislovui Vazai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (114)