„Kodėl tik savaitgaliais? Ogi galvojame, kad tiek savaitgaliui prie jūros atvykusiam svečiui, tiek miestiečiui būtų įdomu. Juk pavyzdžiui praleidus šeštadienio dieną prie jūros, gamtoje ir po sočios vakarienės bus taip smagu pasivaikščioti po naktinę Klaipėdą ir „pasimatyti“ su Klaipėdos dvasiomis. O saulėlydžio spalvos ir miesto apšvietimas. Sekmadienius skirsime vaikams – nuo 11 val. jų laukia ne tik pasimatymai su norus pildančiais stebuklingais senamiesčio gyventojais, bet ir pažintis su miesto legendomis, išskirtiniais Klaipėdos pastatais bei miesto simboliais. Svarbu! Vaikai turi ateiti pasiruošę ekskursijai – būtina atsinešti savo svajonių sąrašą! Norų kiekis neribojamas“, – sako Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centro direktorė Romena Savickienė.

Penktadienio vakarai skirti išskirtinėms - teatralizuotoms ekskursijoms po miestą, nuo S. Nėries, Sinagogų iki Malkų gatvės . Ekskursijos ne tik teatralizuotos, bet ir turinčios savo raziną – kokia ji? Tegu tai lieka paslaptis, kurią sužinos dalyvaujantys ekskursijose.


„Puikiai suprantame, kad visada smagu ne tik pamatyti ir išgirsti, bet ir paragauti, todėl pasiūlysim ir maršrutą „Paragauk Klaipėdos“, kitaip ją dar galėtume įvardinti „Marinistinė Klaipėda. Nuo silkės iki grogo“. Puikus maršrutas pažinti Klaipėdą, kaip jūrinį miestą ir paragauti jūra dvelkiančių užkandžių ir gėrimų“, – informuoja Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centras.

Anot R.Savickienės, miestiečiai ar miesto svečiai tikrai išsirinks sau įdomų maršrutą ir atras dar nematytus miesto kampelius arba į jau matytus su mūsų pagalba sugebės pažvelgti kitaip.

O jei nesinori vaikščioti su gidu, norisi miestą pažinti kitaip, Klaipėdos turizmo ir kultūros
informacijos centre galite rasti jau paruoštų maršrutų individualiam pasivaikščiojimui : „Ant jūros kranto“, „Memelis – mažoji Britanija“, „Žydiška Klaipėda“, „Gardžioji Klaipėda“, „Žalioji Klaipėda“, „Mėlynoji Klaipėda“, „Moterys Klaipėdos istorijoje“, „Olandiška Klaipėda“ ir t.t.

Ekskursijos skirtos ir mažiems, ir dideliems – visiems tiems, kurie yra smalsūs ir ieško naujų potyrių. Su miestu galite susipažinti per teatralizuotas ekskursijas „Vienos Klaipėdos gatvės istorija“. Čia sužinosite, kokios įžymybės gyveno uostamiestyje, kuris namas viliojo nuostabiais kepinių kvapais ir išgirsite, kur ir koks buvo senasis turgus, kuriame rinkosi pasaulio pirkliai.

Informacija apie ekskursijas : www.klaipedatravel.lt

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)