Pastebėta, kad žuvys pradėjo dusti dėl deguonies stygiaus. Deguonies kiekis vandenyje vietomis siekė 1,88 mg/l. Pastebėtina, kad kai deguonies kiekis vandenyje nukrinta žemiau negu 2 mg/l, žuvų organizme prasideda negrįžtami procesai. Kai deguonies kiekis nukrinta žemiau negu 1 mg/l, žuvys gaišta, teigiama pranešime spaudai.

Dėl šios situacijos trečiadienį, rugpjūčio 19 d., vykusiame neeiliniame Pakruojo rajono savivaldybės ekstremaliųjų situacijų komisijos posėdyje buvo aptarti su Kruojos upe ir krintančiomis žuvimis susiję veiksmai. Posėdyje nutarta, kad bus stebimi visi Pakruojo rajono savivaldybės tvenkiniai (kiek jie pasipildo vandens) ir tikrinamas jų laidumas.

Toje vietoje, kur duso žuvys, buvo pastatytos orpūtės ir situacija suvaldyta. Savaitės pabaigoje akivaizdus žuvų kritimas neužfiksuotas.

Šią savaitę Kruojos upėje deguonies lygis siekė daugiau nei 3 mg/l, todėl orpūtė buvo išjungta.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)