Nors per marias automobilius abiem krytimis kėlė trys keltai be sustojimo, tačiau eilė vis ilgėjo.

Ji ėmė formuotis sekmadienį po pietų. Apie 15 valandą jau „pasiekė“ Hageno kopos viršūnę, o po 16 valandos „persirito“ į vakarinę jos pusę.

„Puikiai pailsėjome Juodkrantėje. Viskas labai patiko. Jei ne ta eilė prie kelto, atostogos būtų buvusios puikios“, - prisipažino kauniečių šeima, galimybės persikelti per Kuršių marias eilėje pralaukusi ilgiau nei valandą.

„Tikėjausi, kad teks laukti eilėje, bet kad ji bus tokia ilga“... – gūžtelėjo pečiais vilnietis.

Ilgiau nei valandą savo eilės laukusi kita kauniečių šeima žinojo, kad teks laukti eilėje ir tam buvo pasiruošusi. „Žinojome, kad lauksime, todėl nė kiek nenustebome“, - šypsojosi šeimos galva.
Kurį laiką automobilių srautas išvis nejudėjo, nes visu greičiu, kirtę net dvigubą ištisinę eismo juostą, perkėlos link skubėjo „neringiškiai“, kurie turi galimybę keltis be eilės. Tačiau atvažiavus policijos ekipažui, apsukriųjų „neringiškių“ lenktynės kuriam laukui baigės.

AB „Smiltynės perkėlos“ duomenimis, per dvi dienas, penktadienį ir šeštadienį, iš Klaipėdos į Kuršių neriją buvo perkelti 4555 automobiliai. Pasak dispečerės, penktadienį keltai perkėlė net 2542 automobilius, o tai jau buvo šio sezono rekordas. „Arti šio skaičiaus buvome rugpjūčio 7-ąją, tą diną keltais į Smiltynė perkėlėme 2400 automobilius“, - sakė „Smiltynės perkėlos“ atstovė.

Ji pajuokavo, kad rekordą lemti galėjo ir nuo ketvirtadienio iki 5 eurų sumažėjusi rinkliava, kurią tenka mokėti važiuojant į Neringos savivaldybės administruojamą Kuršių nerijos nacionalinį parką. Iki tol du mėnesius rinkliavos dydis siekė net 30 eurų.

Perkėlos atstovės duomenimis, iš Kuršių nerijos į žemyną per penktadienį ir šeštadienį grįžo 4180 automobilių.

Iš viso vienu metu „Smiltynės perkėlos“ keltas gali plukdyti apie 30 lengvųjų automobilių. Tad visiems trims keltams visus per penktadienį ir šeštadienį į Kuršių neriją nuplukdytus automobilius atgal grąžinti reikės atlikti po 50 reisų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (52)