Vasaros pradžioje sugavo visus čeburekų prekeivius

Ar šią vasarą Lietuvos paplūdimiuose buvo daug nelegaliai veikiančių čeburekų prekeivių, geriausiai žino Palangos gelbėtojų stoties vadas Jonas Pirožnikas.

„Vasaros pradžioje akcijų ir reidų metu sugavome ir nubaudėme daug prekeivių, jų sumažėjo. Praėjus kiek laiko, vasaros gale, čeburekų prekeiviai ir vėl ėmėsi savo nelegalios veiklos. Vis pamatome vieną kitą atvejį, bet įtariu, kad tie prekeiviai – naujokai“, – sako gelbėtojų vadas.

J. Pirožnikas primena, kad gelbėtojai čeburekų prekeivius gaudo kartu su policijos pareigūnais.

Jonas Pirožnikas

„Tik tokiu atveju, jei prekeivis yra per daug naglas, eidamas pro gelbėtojus rėkauja ir šūkauja, jį sulaikome ir perduodame policijai“, – paaiškina J. Pirožnikas.

Ar nubausti čeburekų prekeiviai sugrįžta į pajūrį? „Tų, kurie nubaudžiami antrą kartą ir gauna didelę baudą, trečią kartą paplūdimyje matęs esu“, – patirtimi dalijasi specialistas.

Gelbėtojams nematytas prekeivis dėjo į kojas

Kaip buvo pranešama LNK „Žiniose“, Palangoje buvo pastebėtas čeburekų prekeivis, su kuriuo panoro pasikalbėti ir pats J. Pirožnikas.

Anot gelbėtojų vado, šis prekeivis jam nematytas: „Jį matau pirmą kartą. Taip pat pirmą kartą matau tai, kad žmogus taip garsiai siūlytų čeburekus, matydamas netoliese stovinčius gelbėtojus.“

Čeburekų prekeivis

J. Pirožnikui pasidomėjus, kuo vaikinas prekiauja, šis atsakė nevykdantis prekybos, o paprašytas atidaryti nešulį ir parodyti jo turinį, vaikinas nesutiko. Išgirdus nuosprendį „kviesime policiją“, dėjo į kojas ir skuodė tolyn.

Atvykę policijos pareigūnai čeburekų prekeivio nešulyje rado 21 čebureką ir keptos duonos.

Šiuo metu čeburekų prekeivio ieško policija.

Delfi skaitytojai kreipėsi į redakciją ir pranešė, kad šį čeburekų prekeivį paplūdimyje matė dar ne kartą.

Štai viena skaitytoja pasidalino filmuota medžiaga, prie kurios prirašė: „Ką tik nufilmuota, vėl prekiauja čeburekais. Nuo penktadienio mes čia, kiekvieną dieną jis čia prekiauja. Ir kai prieina prie žmogaus parduot čebureką, pasiūlo šalto alaus.“

Piktadariai grasina ir laužo automobilius

Dar vasaros viduryje gelbėtojų vadas J. Pirožnikas minėjo, jog iš nelegalia veikla užsiimančių prekeivių sulaukia asmeninių grasinimų.

„Esu sulaukęs grasinimų, žinučių, pažadų, kad „baigsis blogai“. Piktadariai buvo pradūrę ir mano automobilio padangas.“ Prieš porą metų buvo apgadintas ir J. Pirožniko žmonos automobilis.

J. Pirožnikas sako, kad dėl vieno iš grasinimų buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Kokią pinigų sumą teks pakloti nusižengusiems?

Policijos pareigūnas paaiškina, kokios baudos laukia kelintąsyk nusižengusiųjų čeburekų prekeivių.

„Pirmą kartą asmeniui siūloma susimokėti administracinį nurodymą – pusę minimalios baudos, o jei asmuo pagaunamas antrą kartą, bauda gali būti nuo 1100 eurų iki beveik 2000 eurų. Norime atgrasyti čeburekų prekeivius nuo tokios nelegalios veiklos“, – sako policijos pareigūnas Algirdas Budginas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (254)