Grafų Tiškevičių alėja – puiki vieta pasimatymams

Ar žinote, kur prieš 120 metų buvo tuometinis Palangos centas ir pirmasis miesto parkas? Tai – Grafų Tiškevičių alėja.

Alėja, kuri puikiai tinka pasivaikščiojimams, tęsiasi nuo Kurhauzo iki Kęstučio gatvės, pakeliui – ir garsioji Palangos koncertų salė.

Tiesa, alėja yra atnaujinta, ją puošia dvi skulptūrinės kompozicijos, kurias sudaro bronzinės skulptūros „Grafienė Antanina Sofija Loncka-Tiškevičienė“ ir „Grafas Feliksas Tiškevičius“.

Grafų Tiškevičių alėja Palangoje

„Dar viena alėjos puošmena – ties Kęstučio gatve atstatyti raižiniais puošti istoriniai vartai, nuo seno simbolizuodavę, jog vasarotojai pasitinkami ir kviečiami aplankyti Tiškevičių kurorte įkurtą Kurhauzą“, – į alėją kviečia užsukti Palangos turizmo informacijos centras.

Reikės mobiliojo telefono ir interneto

Orientacinio pasivaikščiojimo žaidimo „Palanga. Grafų pėdomis“ metu išgirsite netikėtą Palangos istoriją, o virtualus gidas privers pasukti galvas.

Žaidimo metu virtualus gidas siunčia užuominas, į kurią pusę eiti ir ko ieškoti. Aptikę reikiamą objektą, žaidimo dalyviai jį fotografuoja ir siunčia gidui. Atlikdami užduotis keliautojai gauna ir informacijos apie vietą, kurią aplanko.

Šis pažintinis pasivaikščiojimas truks apie dvi valandas, o šis malonumas kainuos 20 eurų 1-5 žmonių komandai.

Vasara Palangoje

Kiek ilgesnis ir brangesnis interaktyvus maršrutas pasivaikščiojimui – „Palanga. Jodo bomba“. Pasiekę finišą, būsite nuėję pusšešto kilometro ir gryname ore praleidę tris valandas.

Senosios Palangos architektūros beieškant

„Maršrutas „Atrask senąsias Palangos vilas“ nukels Jus į kelionę daugiau nei prieš 100 metų“, – rašoma Palangos turizmo informacijos puslapyje palangatic.lt.

Šiame maršrute yra apjungtos 27 istorinės XIX amžiaus pabaigos – XX amžiaus pirmosios pusės kurorto vilos, taip pat reikšmingi kurortinės architektūros objektai.

„Istorinė architektūra praturtina ir tuo pačiu reprezentuoja Palangos kraštovaizdį, o jos išsaugojimas leidžia išvysti kurorto raidą nuo XIX amžiaus pabaigos iki šių dienų. Keliauti šiuo maršrutu patogu bet kokiu oru ir bet kuriuo paros laiku“, – rašoma palangatic.lt.

Gėlynų ir pasakų parkų takeliais

Jei pabodo vaikščioti pagrindine Palangos arterija – J. Basanavičiaus gatve, užsukite į Palangos botanikos parką, dar žinomą kaip Birutės parką.

Birutės parkas Palangoje

Parkas įkurtas šventojo Birutės miško teritorijoje grafo Felikso Tiškevičiaus rūpesčiu, o simboline parko įkūrimo data laikomi 1897-ieji metai.

Ką galima išvysti Palangos perlu vadinamame parke? Tai yra vienas iš gražiausių, turtingiausių, geriausiai tvarkomų parkų Lietuvoje. Parke gausu gėlynų, vandens telkinių, medžių, yra aštuoni įvairios paskirties pastatai, septynios skulptūros.

Birutės parkas Palangoje

Savo žavesiu Birutės parkui nenusileidžia ir Palangos pasakų parkas, kuriame pasakas galima ne tik išgirsti, bet ir paliesti. Parke yra gausu skulptūrų, ties kiekviena įrengta informacinė lentelė – vos ją spustelėjus, skulptūra prabyla Ingos Valinskienės balsu.

Kviečia pažinti Palangos žydų bendruomenę

Palangoje, kaip ir daugumoje Lietuvos miestų, aptinkami žydų kultūros pėdsakai.

Vaikščiodami maršrutas „Žydų paveldo pėdsakais Palangoje“, susipažinsite su žydų istorija ir kultūra, išvysite išlikusius ir jau tik menamus pastatus, kurie liudija žydų bendruomenę gyvenus Palangoje.

„Maršrutu „Žydų paveldo pėdsakais Palangoje“ siekiama prisidėti prie žydų kultūros paveldo išlaikymo ir viešinimo“, – skelbia palangatic.lt.

Pasigrožėti profesionalų darbais

Sveikatos centras „Energetikas“, esantis Šventojoje, kviečia pasivaikščioti skulptūrų parke, pavadinimu „Akmens amžius“.

Sveikatos centro medikų ir menininkų pastangomis nuo 2005-ųjų „Energetiko“ teritorijoje vyksta tarptautinis akmens skulptūrų simpoziumas, kuris kasmet pritraukia vis daugiau profesionalių skulptorių ne tik iš Lietuvos, bet ir viso pasaulio.

Šiuo metu parke „Akmens amžius“ galima išvysti 50 akmens skulptūrų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)