Drąsus čeburekų prekeivis prekiauja gelbėtojams po nosimi

Gelbėtojai šį čeburekų pardavėją mato pirmą kartą ir stebisi, kad vaikinas nelegaliai prekiauja jiems po nosimi, praneša LNK „Žinios" reportaže.

„Jį šiandien pamačiau pirmą kartą. Mes žinome, kad čeburekų prekeiviai vengia gelbėtojų, nes visuomet padedam pareigūnams juos sulaikyti“, – sako Palangos gelbėtojų stoties vadas.

Gelbėtojai puola gaudyti pirmąkart matomą prekeivį.

„Ar turite leidimą prekiauti?“, – jaunuolio klausia J. Pirožnikas. Vaikinas atsako, kad neprekiauja, tačiau paprašytas parodyti, ką nešasi su savimi, nesutinka. „Tuomet iškvieskime policijos pareigūnus“, – nedaugžodžiauja J. Pirožnikas.

Kiek išsigandęs prekeivis atskleidžia, kad į pliažą atsinešė čeburekų, kuriuos pirko čeburekinėje.

Staiga čeburekų prekeivis, supratęs, kad turės reikalų su policija, sprunka.

Neperka čeburekų, nes bijo apsinuodyti

Atvykę policijos pareigūnai iškrausto prekeivio nešulį, kuriame – 21 čeburekas ir kepta duona.

Kai kurie poilsiautojai vaikino gaili, mano, kad tokias gėrybes skanu pliaže ragauti. Tik pirkę čeburekus nedrįsta apie jų skonį pasakoti. Kiti – priešingai, sako tokio maisto nemėgstantys.

„Pliaže čeburekų neperku, juk ir patys žinote, kad jų kilmė neaiški“, – sako pliaže laiką leidžiantis vyras.

Čeburekų neperka ir į pliažą atvykusi medikė: „Niekada neperku čeburekų pliaže, dėl neaiškios mėsos dažnai būna apsinuodijimo atvejų.“

Vykdantiems nelegalią prekybą – baudos

Maisto inspektoriai šią vasarą neišdavė nei vieno leidimo prekybai čeburekais, o nelegaliems jų pardavėjams skiriamos baudos nuo kone 400 iki 2000 eurų.

„Pirmą kartą asmeniui siūloma susimokėti administracinį nurodymą - pusę minimalios baudos, o jei asmuo pagaunamas antrą kartą, bauda gali būti nuo 1100 eurų iki beveik 2000 eurų. Norime atgrasyti čeburekų prekeivius nuo tokios nelegalios veiklos“, – sako policijos pareigūnas.

Palangoje įkliuvo apie 30 čeburekų pardavėjų ir visi gavo nemenkas baudas, o įsiutę jie net bandė keršyti - suniokojo gelbėtojų postą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (197)