Šeštadienį Palangos paplūdimiuose ties Nemirseta kompanija atvirai vartojo alkoholinius gėrimus: tiek alų, tiek, stipriuosius. Į gelbėtojų perspėjimus, kad viešoje vietoje tą daryti draudžiama, buvo „atsišaudoma“ keiksmažodžiais. Teko kviesti policijos ekipažą.

Alų ar sidrą mėgsta ne visi. Šeštadienį teko sutikti ir tokių, kurie gurkšnojo net putojantį vyną. Visiems jiems teko nutraukti vaišes ir nešti butelius į artimiausią šiukšlių konteinerį.

„Mama, juk sakiau, kad policija“, – papriekaištavo mažametė dukra savo mamai, kuri su drauge gurkšnojo putojantį vyną.

Vienas pilietis svaiginosi net viskiu. Kraujuojančia širdimi ponui teko nutraukti procesą iš išmesti butelį su likučiais į konteinerį. Akivaizdu, kad jis sunkokai orientavosi aplinkoje. Nes, nuvažiavus policijos ir gelbėtojų ekipažui, puolė raustis po šiukšles. Tačiau pamiršo, į kurį konteinerį išmetė. Teko perrausti visus.

Dar vienas įdomus pastebėjimas: daugelis vartojančiųjų alkoholinius gėrimus viešoje vietoje ir tapę fotografo taikiniu, labai susirūpina savo privatumu, arba dangstosi teisėmis į atvaizdą. „Gal aš nenoriu, kad mane fotografuotum!“ – priekaištauja tokie, dažniau pamirštantys, kad ką tik padarė nusižengimą.

Pagal Administracinių nusižengimų kodeksą, alkoholinių gėrimų ir kitų naudojant spiritą pagamintų svaigalų gėrimas viešose vietose, išskyrus mažmeninės prekybos ir viešojo maitinimo vietas, kuriose savivaldybių tarybų ar savivaldybių administracijų direktorių leista pardavinėti alkoholinius gėrimus išpilstant, neblaivaus asmens pasirodymas viešosiose vietose įžeidžiant žmogaus orumą ir dorovę užtraukia baudą nuo dvidešimt iki vieno šimto eurų.

Tačiau ne visi puola į atlapus. Daugelis pripažįsta, kad nusižengė ir paraginti dažniausiai išpila butelių ir skardinių turinį, o tarą išmeta į konteinerius.

Kaip sako gelbėtojai, geriau jau gelbėti žmones ant kranto, o ne vandeny.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (489)