Siūlo įvairias veiklas

Kaip teigia UAB Kauno „Žalgirio“ jachtklubo direktorė Stasė Rožukienė, jis įregistruotas dar 1994 metais. Anot jos, šiuo metu įmonė vykdo nekilnojamojo turto nuomos veiklą, taip pat teikia apgyvendinimo paslaugas, nuomoja teniso kortus, teikia uosto nuomos paslaugas. Kaip rašoma įmonės internetiniame puslapyje, čia vyksta ir tarptautinio lygio regatos, taip pat jachtklubo teritorijoje galimas ir pasijodinėjimas žirgais.

Lankytojų laisvadieniais yra labai daug. Daugelis atvyksta pasigrožėti nuostabia šio kampelio gamta. Jachtklubo teritorijoje veikia restoranas, teniso kortai, uoste galima laikyti laivus, teikiame apgyvendinimo paslaugas. Jachtklubo teritorijoje veikia ir Kauno miesto savivaldybės sporto mokyklos „Bangpūtys“ padalinys“, išsamiau pasakoja ji.

Tikina, kad atnaujinimai yra atliekami nuolatos

Pašnekovė pabrėžia, kad uosto teritorija visą parą stebima vaizdo kameromis budinčių sargų, teritorija tamsiu paros metu yra apšviečiama. Pasak jos, atnaujinimai jachtklube yra atliekami nuolatos pagal galimybes, taip pat jie planuojami ir ateityje. Pašnekovės teigimu, yra parengtas administracinės paskirties pastato, elingo, viešbučio rekonstravimo projektas.

„Nepalankus rekonstrukcijoms laikotarpis sustabdė visus darbus. Įgyvendinus projektą jachtklubo teritorijoje vykdytina veikla nesikeis. Daugiausiai lankytojų sulaukiama vasarą. Kaip ir visą verslą, taip ir jachtklubo veiklą, paveikė pandemija“, – situaciją komentuoja ji.


Ieškantiems aktyvių vandens pramogų

Aktyvias vandens pramogas Kauno jachtklube siūlantys „Party Cruiser“ čia įsikūrę jau 11 sezoną ir poilsiautojams siūlo ramų poilsį prie vandens iškeisti į įvairiausius vandens užsiėmimus. Pasak įmonės vadovės Jurgos, čia siūloma išsinuomoti irklentes, kuriomis galima ramiai pasiplaukioti Kauno mariomis ir iš arčiau pasigrožėti aplink esančiais piliakalniais ir įlankomis.

„Irklentės kaina valandai yra 9 eurai. Kai oras geras, ši veikla visai nesudėtinga, net šiek tiek panašu į baidares. Pas mus vanduo ganėtinai ramus, tad nesunku išbandyti atėjus ir pirmą kartą. Būna žmonės ir nukrenta, bet nieko baisaus, nes visi būna su liemenėmis. Čia pats nesudėtingiausias vandens sportas.

Viena aktyvesnių, tačiau taip pat nesudėtinga vandens pramoga pripučiami vandens atrakcionai, tempiami kateriu. Tai yra 1-3 vietų atrakcionai su trupučiu greičio, tai yra linksmas ir ekstremalesnis užsiėmimas. Tempiamas žmogus gauna adrenalino ir greičio, bet vis tiek nieko daug daryti ir mokėti nereikia, tik laikytis už rankenų“, aiškina ji.

Šiandien populiariausios vandenlentės

Anot pašnekovės, anksčiau didelio susidomėjimo sulaukdavo vandens slidės, tačiau joms reikia truputį susikaupti ir pasimokyti, kadangi kartais žmogus atsistoja tik iš antro ar trečio karto. Jurga aiškina, kad dabar labai populiari pramoga yra vandenlentės, kurių principas labai panašus į kalnų snieglentes.

„Su kateriu tempiame ir jie čiuožia ant vandenlenčių. Darome atskiras pamokas ir merginoms, kad joms būtų drąsiau. Tokio pasiplaukiojimo kaina žmogui siekia 35 eurus. Šiai dienai pačios populiariausios ir yra vandenlentės, kadangi Lietuvoje šie parkai yra išpopuliarėję, o plaukimas su kateriu yra retesnis dalykas.


Žmonėms tai darosi įdomi ir įprasta pramoga, tačiau jiems norisi ją pabandyti kiek kitaip, tad plaukimas su kateriu yra puiki alternatyva. Iš pradžių žmonės ateina su baime, bet visi puikiai atsistoja ir mėgaujasi pramogomis“, užtikrina ji.

Naujausia pramoga – „wake foil“

Pasak Jurgos, pati naujausia siūloma pramoga, tai yra lenta su foilu, kitaip tariant sparnu. Ji aiškina, kad ši „wake foil“ pramoga, tai vandelentės, irklentės, banglentės su foilu mišinys. Pašnekovės teigimu, šį sportą sunkiau perprasti, tačiau jis visai nepavojingas ir nesunkus išbandyti.

„Sparnas sukasi ant specialios lentos, kuri yra šiek tiek patogesnė. Išplaukiame su kateriu, tempiame lentą iš lėto ir žmogus ant jos klūpi ar stovi. Kai plaukdama paskui katerį, ji gauna inercijos, paspaudžiamas jos galas ir visa lenta iškyla į orą ant sparno, žmogus tada levituoja, nes lenta nesiekia vandens. Katerio greitis visada kelia sparną, belieka ant jo stovėti ir balansuoti. Tai yra naujas dalykas, kurį pabandėme praeitą sezoną ir mums labai patiko, tai dabar bandome populiarinti šią pramogą, nes ją žino tik nedaugelis. Pramoga kainuoja 50 eurų, nes visas procesas užtrunka ilgiau“, detaliau pasakoja ji.


Žmonių srautas savaitgaliais didesnis

Pasak jos, jachtklube yra ir burlenčių instruktoriai „Manjana“, kurie rengia individualias burlenčių pamokas. Jurgos teigimu, burlentės Kauno mariose yra labai populiarios nuo senų laikų, nors jos buvo truputį primirštos, bet dabar vėl atgimsta ir sugrįžta. Pašnekovė pasakoja, kad anksčiau žmonės rinkdavosi įvairias vandens pramogas kaip savo šventės praleidimo būdą, tačiau šiemet jaučiasi, kad tokių švenčių daug mažiau.

„Žmonių, vaikštančių jachtklube, srautas tikrai didesnis, ypač savaitgaliais, kai geras oras. Jie neišvažiavo į keliones, tad vaikšto čia ir ieško kur maudytis, išbandyti vandens pramogas. Savaitgaliais žmonės dažnai prašo vandens pramogų, bet neretai mes jau būname viską išnuomavę, siūlome pasiskambinti iš anksčiau, užsirezervuoti.

Darbo dienomis čia būna tuščia, bet nuo penktadienio vakaro užimtumas yra didelis. Įmanoma ir trumpam rasti kokią nors pramogą tą pačią dieną, bet jeigu norite mokytis, reikėtų rezervuotis iš anksto“, tikina ji.


Rengiami užsiėmimai vaikams

Kaip vieną iš pramogų pašnekovė mini jacthklube įsikūrusią buriavimo mokyklą „Bangputys“. Pasak jos, jachtklubas yra garsus tuo, kad užaugino daug gerų buriuotojų. Ji pasakoja, kad kiekvieną dieną mato kaip vaikai mokosi buriuoti ar lanko užsiėmimus teniso kortuose ir tikina, kad šie mažiau žinomi būreliai ateičiai išaugins kartą, kuri mokės vakarietiškų veiklų.

„Noriu skatinti užrašyti vaikus į visus šiuos būrelius, kol yra galimybės. Tai išugdo ir charakterį, nes vaikai plaukia per vėją, bangeles ir net per lietų sėdi. Taip pat ten yra ir aukštesnės klasės, paaugliai mokosi su didesniais laiveliais, o paskui buriuoja ir dideles jachtas. Čia yra puikiausios sąlygos užsiimti vandens pramogomis niekur toli neišvažiuojant“, teigia ji.

Žmonės ieško alternatyvų Lietuvoje

Ji tikina mananti, kad didelis indėlis pritraukiant žmones yra ir jų daugelį metų siūlomos veiklos bei inventorius, kadangi žmonės pripranta, jog jachtklube yra būreliai, pramogos ir jų nuolat tik daugėja. Pasak pašnekovės, augantį vandens pramogų populiarumą galėtų lemti gerėjanti finansinė situacija bei žmonės, grįžę iš įvairių kelionių, kuriose bandė vandens sportus ir dabar ieško alternatyvų Lietuvoje. Pašnekovė aiškina pastebinti, kad pastaraisiais metais žmonės savo laisvalaikiu nori užsiimti aktyviomis veiklomis, kažką išmokti ir praleisti laiką gamtoje.


„Pats jachtklubas jau nuo seno Kaune yra žinoma vieta, kadangi daug žmonių atvyksta vien pasivaikščioti. Pastebėjau, kad kasmet laivelių, katerių ir mažų burinių jachtų vis daugėja.

Kiekvieną sezoną stengiamės pristatyti naujovių, galbūt būtų įdomu lentos, kurios turi elektrinį variklį ir plaukia pačios. Stengiamės pristatyti kažką naujo ir įdomaus, tik tai visada atsiremia į finansus. Kol žmonėms pristatai tą naujovę ir kol jie susidomi, praeina daug laiko, tai reikia įdėti daug pastangų“, pabrėžia Jurga.

Susiduria su viena problema

Vadovė tikina, kad pandemijos situacija sugadino sezono pradžią visiems, kadangi pramogas siūlyti pradėta beveik mėnesiu vėliau. Ji tikisi, kad didesnis žmonių srautas išlygins skaičius ir šis sezonas nebus pats blogiausias.


„Buvo labai daug baimės sezono pradžioje, kai galvojome, kad išvis negalėsime vykdyti veiklų. Galbūt tas sezonas nebus geriausias iš visų, bet tikiuosi, kad ir ne blogiausias. Esame priklausomi nuo oro, taip pat susiduriame su viena blogybe, kai pradeda žydėti vanduo. Išplaukus į marių vidurį nėra, kad jos visos žydėtų labai tirštai. Paplaukę toliau galite užsiimti vandens pramogomis be problemų“, užtikrino ji.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (54)