1. Birštono apžvalgos bokštas
Birštono apžvalgos bokštas

Vieta: Birštonas

Tai yra aukščiausias, 51 metro aukščio bokštas Lietuvoje, įkvėptas Čiurlionio paveikslo. Nuo bokšto atsiveria Nemuno kilpų regioninio parko kraštovaizdis, kylant į bokštą galima pailsėti šešiose atokvėpio vietose. Bokštas atrakintas nuo 7 iki 22 val.

2. Mindūnų apžvalgos bokštas
Mindūnų apžvalgos bokštas

Vieta: Molėtų rajonas, Mindūnų kaimas

Nuo bokšto atsiveria didžiausio Lietuvoje Labanoro regioninio parko panorama. Bokšto prieigos šią vasarą poilsiautojus pasitiko atsinaujinusios. Šalia jo įrengta krosnis su židiniu čia dažnai vykstančioms šventėms. Į Baltųjų Lakajų ežerą įleistas naujas lieptas ir pontoninis katamaranas edukacinėms kelionėms ir pramoginei žvejybai.

3. Drevernos apžvalgos bokštas
Drevernos apžvalgos bokštas

Vieta: Klaipėdos rajonas, Drevernos kaimas

Bokšto aukštis – 15 metrų. Į jį užlipus, galima pasigrožėti panorama į Kuršių marias, Kuršių Neriją ir Mirusias kopas.

4. Kirkilų apžvalgos bokštas
Kirkilų apžvalgos bokštas

Vieta: Biržų rajonas, Kirkilų kaimas

Bokštas unikalus ne tik pusmėnulio forma, bet ir vieta, kurioje yra įsikūręs. Nuo jo atsiveria kastinių ežerėlių panorama, kuria pasigrožėti galima tik Šiaurės Lietuvoje. Be to, dėl uždarų bokšto konstrukcijų įlipti į jį pavyks net bijantiems aukščio.

5. Medžių lajų takas
Medžių lajų takas

Vieta: Anykščiai

Tai yra konstrukcija, leidžianti pabuvoti ten, kur įprastai tečirpia paukščiai – čia galima apsidairyti po Anykščių regioninio parko platybes ir pasivaikščioti medžių lajų lygyje.

6. Zarasų apžvalgos ratas
Zarasų apžvalgos ratas

Vieta: Zarasai

Tai – unikalus apžvalgos ratas, nuo kurio atsiveria vaizdas į Zaraso ežerą. Nuo jo nusileidus žemyn laipteliais, galima pasivaikščioti 1,4 km ilgio pakrantę juosiančiu pėsčiųjų ir dviračių taku, apžiūrėti čia stovinčias skulptūras.

7. Merkinės apžvalgos bokštas
Merkinės apžvalgos bokštas

Vieta: Merkinė

Nuo Merkinės apžvalgos bokšto galima paganyti akis į Nemuno slėnį ir plačiai besidriekiančius Dzūkijos nacionalinio parko miškus. Skirtingame bokšto aukštyje įrengtos apžvalgos aikštelės leis pasigėrėti gamtos vaizdais iš skirtingos perspektyvos.

8. Veisiejų apžvalgos bokštas
Apžvalgos bokštas Veisiejų regioniniame parke

Vieta: Lazdijų rajonas, Kailinių kaimas

Sraigtiniais laiptais pakilus į 15 metrų aukščio apžvalgos bokštą, galima grožėtis trimis ežero salomis ir Veisiejų regioninio parko panorama.

9. Vištyčio malūnas
Jūratės Mičiulienės nuotr.

Vieta: Vištytis

Ką tik lankytojams atvertas atnaujintas malūnas su jame veikiančia apžvalgos aikštele.

10. Nidos švyturys
Neringa, Nida

Vieta: Nida

Šią vasarą lankytojams atvertame švyturyje veikia apžvalgos aikštelė. Nuo liepos 9 d. iki rugsėjo vidurio švyturyje galima apsilankyti kasdien nuo 10:00 iki 19:00 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)