Atostogų laimikis – erdvus butas su terasa už 44 eurus

Liepos viduryje vilnietė Laura su šeima nusprendė išvykti atostogų prie jūros, tik šįkart poilsį Lietuvoje iškeitė į Lenkiją ir pažintį su Gdansku. Atostogų kryptį padiktavo ne tik tai, jog tuomet Lenkija koronaviruso atžvilgiu buvo laikoma saugia, bet ir teigiami kolegų atsiliepimai, noras pažinti kaimyninės šalies pajūrio siūlomas pramogas bei patikrinti, ar išties čia galima praleisti atostogas pigiau.

Kaip skaičiuoja Laura, viso savaitės atostogos Lenkijoje kainavo apie 970 eurų. Už maistą restoranuose, parduotuvėse ir pramogas šeima sumokėjo apie 370 eurų, už nuomą Gdanske 3 dienoms – 173 eurus, o nuoma Vladislavove prie jūros 5 dienoms atsiėjo 424,17 eurų.
Atostogos Lenkijos pajūryje
Per šį laiką šeima apsilankė Gdansko senamiestyje, Antrojo pasaulinio karo muziejuje, stebėjo miesto panoramą iš apžvalgos rato, ragavo vietinių valgių, taip pat aplankė Sopotą ir jame esantį ilgiausią Europoje medinį molą.

„Žmonių buvo daug, bet pastebėjome, kad daugiausiai keliauja patys lenkai, kitomis kalbomis kalbant girdėti neteko. Mums pasisekė su apgyvendinimu – dažniausiai per „AirBnb“ nuomojamės butus ir namus atostogoms, o šįkart vos 10 minučių automobiliu nuo Gdansko centro radome dviejų miegamųjų butą su nuostabia terasa, kuris mums kainavo tik 44 eurus už parą. Kai gyvenome prie jūros, teko mokėti virš 80 eurų už parą, tačiau šios vietos skiriasi kaip diena ir naktis. Butas prie jūros gal ir neblogas, bet mažiukas, buvo nesklandumų dėl įrankių trūkumo“, – lygina Laura.

Šeimos pietūs kainuoja nuo 20 iki 40 eurų

Vis dėlto, moteris pastebėjo, kad šiemet kainos Lenkijos pajūryje yra didelės lyginant su Kroatija ir Italija, kuriose už namelį ar butą vidutiniškai tekdavo mokėti 60 eurų.

„Mes mėgstame gražiai ir patogiai gyventi, kad butas būtų padorus, su skalbykle, virtuve. Šiemet namelių prie Lenkijos pajūrio kainos prasideda nuo 100 eurų“, – pastebi Laura.

Atostogų metu šeima ilsėjosi ir nuo maisto gaminimo, tad pietus ir vakarienę valgydavo vietiniuose restoranuose, kavinėse, pusryčiams nusipirkdavo kažką iš parduotuvės. Anot Lauros, kainos čia skiriasi priklausomai nuo to, kur valgai.

„Kainas mes lyginome – geresniame restorane pavalgyti visai trijų asmenų šeimai kainavo apie 40 eurų, su patiekalais ir gėrimais. Norėjom paragauti ir tradicinės lenkų virtuvės valgių, o už juos sumokėjom virš 20 eurų, bet ten nebuvo labai gerai. Aišku, keliaudamas niekada negali žinoti“, – sako ji.

Koronaviruso situacija Lenkijoje krypsta į blogą pusę

Statistikos departamento duomenimis, pirmąjį šių metų ketvirtį lietuviai daugiausia keliavo į Jungtinę Karalystę (11,7 proc. visų kelionių), Baltarusiją (9,9 proc.), Latviją (8,2 proc.), Vokietiją (8 proc.), Lenkiją (7,7 proc.) ir Norvegiją (7,3 proc.).

Vis dėlto, nors ilgą laiką Lenkijoje stebėta stabili situacija dėl koronaviruso ir dėl to ji laikyta saugia atostogų kryptimi, liepos 30 d. paskelbta, jog Lenkijoje per pastarąją parą nustatyta 615 naujų koronavirusinės infekcijos COVID-19 atvejų. Kaip praneša Lenkijos sveikatos apsaugos tarnybos, šis skaičius yra didžiausias šalyje nuo epidemijos pradžios.

Vyriausybės atstovas Piotras Mulleris sakė, kad Varšuva svarsto galimybę per tris ateinančias savaites įvesti privalomą karantiną atvykėliams „iš kai kurių Europos Sąjungos ir ne ES šalių“, įskaitant Ispaniją.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (174)