Prienuose gyvenantis Dinas Kochanauskas išaugino neeilinį pomidorą – daržovė sveria beveik 1,4 kilogramo.

„Jokios sėkmės paslapties nėra“, – sako pomidorą milžiną išauginęs prieniškis. Vyras prideda, kad savo šiltnamyje niekuomet nėra radęs tokio dydžio daržovės.

„Pomidoro daigą parsivežiau iš brolio žmonos, gyvenančios Joniškio rajone. Nežinau nei pomidoro rūšies, nei kodėl toks didelis užaugo. Šiandien skambinsiu brolienei – gal ir pas ją toks didelis derlius“, – savo laimikiu stebisi ir pats D. Kochanauskas.

Paklaustas, kaip sodino pomidorą, vyras paaiškina nieko ypatingo nedaręs: „Sodinu paprastai. Iškasu duobes, į apačią pridedu komposto ir vieną kartą tręšiu pomidorų trąšomis. Pastarųjų stengiuosi per daug nenaudoti.“

Vyras pasakoja, kad daržovė augo neįprastai: „Ant viso stiebo užaugo tik šis pomidoras.“

Pasak prieniškio, šalia agurkų šiltnamyje augantys likę pomidorai – įprasto dydžio.

O kaip sudoros šią daržovę? „Lauksime, kol susirinks visa keturių asmenų šeima“, – patikina kone pusantro kilogramo sveriančio pomidoro savininkas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (102)