Nuotaikos Kalvarijų turguje

Kalvarijų turgus – kone gausiausiai lankoma Vilniaus turgavietė, kurioje galima rasti visko: nuo mėsos gaminių iki drabužių. Dar prieš įžengiant į turgų, vietą prie įėjimo nusėdusios pardavėjos siūlo šviežias uogas, daržoves, kiek tolėliau galima pamatyti ir ant medžio šakos pakabintus drabužius, kuriuos kviečiama įsigyti.

Turgavietės viduje gausu mažų parduotuvėlių, palapinių.

Kalvarijų turgaus drabužių prekeiviai, panašu, darbo turi – dažnoje parduotuvėje nestinga pirkėjų, pačių prekių taip pat apstu.

Drabužių prekeiviai Kalvarijų turguje

Vis dėlto ne visi turgavietės prekeiviai norėjo bendrauti su Delfi. Dalis sakė nemokantys lietuvių kalbos, dalis gėdijosi, o kiti, nieko nepaaiškinę, teištardavo griežtą „ne“. Įžvalgomis apie karantiną ir jo poveikį prekybai sutiko pasidalinti kelios turgavietės drabužių pardavėjos.

Pašnekovės tikina – kainų tikrai nekelsime.

Prekybininkai sakė, kad prekyba dar negrįžo į ikikarantininį lygį ir lietuviai dar neišlaidauja, perka tiktai tai, kas yra būna. Žmonės nėra linkę plačiai atverti pinigines ir dažniau renkasi pigesnes prekes. Kada prekyba atsigaus, prekybininkai nesiėmė prognozuoti.

Kaip karantinas paveikė drabužių prekybą?

Nepilnus metus Kalvarijų turguje dirbanti drabužių pardavėja Gražina sako: „Karantinas atnešė labai daug nuostolių – praktiškai viskas sustojo. Laimei, prekyba po truputį atsigauna. Drabužių kainų nekėlėme, stengiamės judėti tuo pačiu ritmu.“ Gražina pasakoja, kad per karantiną poilsiavo savo sodyboje.

Kita drabužių prekeivė Janina, turgavietėje dirbanti 15 metų, teigia: „Karantinas jaučiasi – dabar yra sunku, dar reikia atsigauti.“ Janina sako kainų nekelianti, klientai, kurių nors ir mažai, jos parduodamus drabužius perka. Tiesa, Janina nesiryžta prognozuoti, kada prekyba atsigaus. „Per karantiną buvo ką veikti – laiką leidau namuose, turiu šuniuką, jį vesdavau į lauką“, – apie nedarbo laikotarpį pasakoja pardavėja Janina.

Išsamiausią komentarą apie drabužių prekybą turgavietėje pateikė pardavėja Natalija. Moteris Kalvarijų turguje dirba jau 30 metų. Natalija paantrina prieš tai kalbėjusioms pašnekovėms: „Karantino žala jaučiama. Juk patys suprantat – padėtis tokia, nieko gero.“ Natalija patikina, kad parduodamų drabužių kainų nedidins: „Dirbsime kaip įprastai.“

Natalija papasakojo ir apie apsaugos nuo koronaviruso priemones darbo aplinkoje: „Drabužių nedezinfekavome, jie buvo palikti parduotuvėje viso karantino metu. Dezinfekavome tik pačią parduotuvę. Turime pasidėję ir dezinfektoriaus, tačiau klientai jo nenaudoja – jiems užtenka tos dezinfekcijos, kuri suteikiama autobusuose.“ Natalija, kuri savo parduodamus drabužius siunčiasi iš užsienio valstybių, patvirtino, kad prekių tiekimas buvo sutrikęs, tačiau dabar šis procesas atsigavo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (92)