Susisiekus su specialistais, šie teigė, kad krante matomas skaitytojų įvardintas purvas iš tiesų yra žalieji dumbliai, įprastai krante pasirodantys po audrų, o neseniai atlikti vandens kokybės tyrimai patvirtina, kad maudytis pajūryje saugu.

Kaip pastebi Pajūrio regioninio parko direkcijos ekologas Erlandas Paplauskis, Baltijos jūros krantas visiškai švarus būna retai.

„Krantas retai švarus būna, jame gali būti kas tiktai nenori – dažniausiai būna dumbliai, kartais šiukšlės, vabzdžiai, žiedadulkės. Baltija nėra labai švari jūra – mes taip ją nugyvenom, ir didelė dalis to, ką matome, yra dėl mūsų pačių veiklos“, – teigia E. Paplauskis.

Anot jo, nuotraukose galima matyti dumblius. „Aš kai nealergiškas, nekreipiu dėmesio, tai įprastos Baltijos vasarinės procedūros. Kuo labiau jūrą tręšiame, tuo daugiau dumblių. Tai joks ne purvas, o augalai“, – aiškina ekologas.

Tuo metu UAB „Palangos komunalinis ūkis“ vadybininkas Gintautas Mackevičius patikslina, jog Nemirsetos kranto nuotraukose užfiksuoti žalieji dumbliai.

„Maudytis tikrai galima – čia žalieji dumbliai, o medikai juk irgi sako, kad dumbliai padeda sveikatai, dėl to tikrai nereikia bijoti. Įprastai juos išmeta po audrų. Ką išmeta jūra, vykstant bangavimui, viską pasiima atgal. Tokie yra gamtos dėsniai“, – aiškina G. Mackevičius.

Palangos miesto savivaldybės atstovė Jurgita Vanagė priduria, kad visai neseniai atlikti Palangos paplūdimių vandens kokybės tyrimai parodė, kad maudytis pajūryje, įskaitant ir Nemirsetą, galima.

Vandens ir smėlio mėginių iš įvairių pajūrio vietų rezultatai paskutinį kartą buvo skelbiami birželio 29 d. Maudymosi sezono metu vandens kokybė reguliariai yra tiriama Palangos bendrajame paplūdimyje ties Birutės parku, bendrajame paplūdimyje ties Rąžės upės žiotimis, Palangos bendrajame ir moterų paplūdimiuose bei Šventojoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (47)