„Kraupu Nidoje. Krūva kritusių žuvų“, – stebisi nuotraukas atsiuntęs skaitytojas.

Susisiekus su Kuršių nerijos nacionalinio parko direktore Aušra Feser, parko vadovė ramino, kad nerimauti dėl negyvos žuvies mariose nereikėtų.

„Tai, kas yra šiemet, yra tiek mažai, kad ne tas žodis. Kiekvieną pavasarį, kai įšyla oras, į įlanką sunešama pulkas žuvų“, – aiškino ji.

Nacionalinio parko direktorė patvirtino, kad žuvų yra, tačiau, pasak jos, tai yra natūralūs gamtiniai procesai.

Kritusios žuvys Kuršių mariose

„Ta žuvų koncentracija matosi ties Parnidžio kopa, nes ten yra įlanka. O kitose vietose tokių vaizdų nėra ir mes čia tikrai nematome jokios anomalijos“, – kalbėjo pašnekovė.

A. Feser patarė poilsiautojams neišsigąsti tokių vaizdų, nes ir pati gamta greitai turėtų susitvarkyti: „Patys matote, aplink yra daug paukščių, pilna varnų, tai dar kokia savaitė ir nieko jau nesimatys“.

Kuršių nerijos nacionalinio parko vadovė teigė, kad parko darbuotojai į pačią gamtą nesikiša ir už miesto ribų kritusių žuvų netvarko.

Kritusios žuvys Kuršių mariose

„Gegužė buvo šalta, tada birželį įšilo oras ir po kokios savaitės įšilus orui, toks reiškinys išryškėja ir jis būna kiekvienais metais. Esu kalbėjusi ir su senaisiais žvejais ir anksčiau taip būdavo. Pernai tikri negyvos žuvies buvo daug, buvome susirūpinę, darėme tyrimų, bet šiemet tikrai jų mažai“, – ramino pašnekovė.