Žmonės iš Lazdijų bei Alytaus socialiniuose tinkluose ėmė dalintis nuotraukose ir vaizdo įrašuose užfiksuotais škvalo padariniais.

Alytuje liūtis užtvindė Santaikos gatvėje esančio „Maxima“ prekybos centro automobilių aikštelę. Liudininkai sako, kad iki savo automobilio teko briste bristi per vandenį – jo lygis čia siekė beveik iki blauzdų.

Alytuje lietus buvo toks stiprus, kad kai kuriose miesto vietose, centrinėje gatvėje, netoli rotušės, net buvo pakelti kanalizacijos dangčiai. Vaizdo įraše – „Alytaus gido“ medžiaga.

Vanduo užliejo ir parduotuvės prieigas – viduje ištryško kone geizeris.

Stipri liūtis Alytuje truko apie 10 minučių.

Nuo škvalo nukentėjo ir nuostolių patyrė ir Alytaus rajono gyventojai. Komisaruvkos kaime, Simno seniūnijoje, vėjas nuplėšė daugiabučio gyvenamojo namo stogo gabalą. Tai savo feisbuko paskyroje pranešė rajono meras Algirdas Vrubliauskas. Pasak jo, į pagalbą skubėję ugniagesiai gelbėtojai pakeliui traukė nuo kelio vėjo išverstus medžius. Gyventojai tuo metu patys organizavosi talką ir tvarkė suniokotą aplinką.

Apie 19 valandą škvalas pasiekė ir sostinę. Smarki liūtis su žaibais ir perkūnija skalbė gatves. Vis dėlto šeštadienio vakarą Vilnių pasiekusi stipri liūtis didesnės žalos nepadarė – sunkiau pravažiuojamos buvo vos kelios gatvės, BNS informavo savivaldybės įmonė „Grinda“.

„Grindos“ atstovas Egidijus Steponavičius sakė, kad eismo sutrikimai buvo fiksuoti T. Narbuto gatvėje, laikini sutrikimai vis dar tęsiasi Verkių-Lakūnų gatvės sankryžoje.

Pasak E. Steponavičiaus, „Grindos“ ekipažai šeštadienio vakarą budėjo, kad žmonės neužvažiuotų į užtvindytus ruožus.

Šeštadienį Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas įspėjo gyventojus apie šalies pietvakariniuose rajonuose vietomis kilsiantį škvalą.

Numatomi vėjo gūsiai sieks 15-20 metrų per sekundę, kai kur gūsiai gali stiprėti iki 24 m/s.

Kaip skelbė Lietuvos hidrometeorologijos tanyba, didžiausia tikimybė sulaukti intensyvesnių liūčių yra šalies pietvakariuose. Kitur jos truks trumpiau, o šiaurės rytinėje šalies dalyje lietaus pavyks išvengti.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (110)