J. Basanavičiaus gatvėje – poilsiautojų minios

Penktadienio vakarą dar prieš įžengiant į J. Basanavičiaus gatvę buvo justi praėjusioms dienoms neįprastas sujudimas. Į akį krito masiškai išaugęs kurorto lankytojų skaičius, vargiai vietą automobiliui pastatyti randantys vairuotojai ir triukšmas, sklindantis iš pagrindinės miesto arterijos.

Vakaras Palangoje

Pačioje J. Basanavičiaus gatvės pradžioje vakarop poilsiautojų dėmesį prikaustė atlikėjas Martynas Balskus. Vyro veidas publikai matomas ne pirmą kartą – M. Balskus Palangos gatvėse koncertavo jau ne sykį.

Vakaras Palangoje

Netrūko ir kitų muzikinių pasirodymų. Iš Latvijos atvykęs Roberts Sidorovs pajūrio turistams dovanojo elektrinės muzikos pasirodymą.

Vakaras Palangoje

Tarp poilsiautojų kursavo ir merginos, siūlančios damoms nupirkti rožę. Merginoms gėlę padovanoti vyrai savo pinigines turėjo paploninti 5 eurais.

Tiesa, ne visi atvykusieji į kurortą buvo patenkinti kone nevaldomomis poilsiautojų masėmis. Štai praeivis Viktoras papasakojo į Palangą atvykęs dėl sveikatos: „Esu po stuburo operacijos, šiuo metu viešiu sanatorijoje. Vakarais mėgstu išeiti pasivaikščioti, tačiau šiandien, panašu, ilgai neužsibūsiu. Dar nespėjus pasukti į J. Basanavičiaus gatvę į mane atsitrenkė dviratininkė – vairas bedė man į nugarą. Neišgirdau nė atsiprašymo – važiavo ir nuvažiavo. O aš juk negaliu visiems aiškinti, kad mano stuburas nuo menkiausio smūgio gali imti ir subyrėti.“

Ant tilto – stebėti saulėlydžio

O kokia situacija ant Palangos tilto? Sutikta poilsiautoja Zita sakė papuolusi į tikrą grūstį: „Į Palangą atvažiuoju kiekvieną vasarą, o tilto aplankymas – man it tradicija. Paprastai ant tilto stengiuosi ateiti kitomis dienomis, bandau išvengti savaitgalinių spūsčių, tačiau šįkart taip susiklostė, kad saulėlydžio stebėti atėjome penktadienio vakarą. Tiek J. Basanavičiaus gatvėje, tiek ant tilto - tikra grūstis.“

Iš tiesų, atėjusiųjų palydėti saulę – apstu: vieni, išsikovoję vietą prie Palangos tilto atitvarų, saulės nusileidžiant laukė sėdėdami, kiti, atėję kiek vėliau,saulėlydį pasitiko ne taip patogiai įsitaisę.

Palangos tiltas

Naktinė Palanga

Po vidurnakčio miesto gyvenimas nesustojo: žmonės vis dar plūdo J. Basanavičiaus gatve.

Poilsiautojų dėmesį prikaustė naujasis „Malibu Lounge", įsikūręs vietoje legendomis apipinto „Laukinių vakarų salūno“. Naujoje traukos vietoje nestigo klientų, o spalvingas šviečiantis pastatas smalsuolių žvilgsnį traukė iš toli.

Vakaras Palangoje

Prie naktinio klubo „Dr. Who" nusidriekė eilė.

Vakaras Palangoje

Poilsiautojus stebėjo ir šauliai

Šaulių sąjungos viešųjų ryšių specialistė Dovilė Pukertaitė patikino, kad šią vasarą Palangoje sutiksime ne tik patruliuojančius policijos pareigūnus, bet ir jiems padedančius šaulius. Anot specialistės, vasaros metu pajūryje šauliai patruliuos iš visų 10-ies Lietuvos rinktinių.

Pirmąjį budėjimą išbandžiusi šaulė Goda Krukauskienė dalijasi vakaro detalėmis: „Drauge su policija patruliavome nuo 19.00 valandos vakaro iki 02.00 valandos nakties. Vaikštant J. Basanavičiaus gatve yra ką veikti – sudrausminti, priminti taisykles, kaip dera elgtis viešoje erdvėje, tačiau didelių pažeidimų neužfiksavome.“ Anot šaulės, teko padėti nugriuvusiam, antakį prasiskėlusiam poilsiautojui, teko sudrausminti ir J. Basanavičiaus gatvėje elgetavusius asmenis. Laimei, nei muštynių, nei kitų konfliktų raminti nereikėjo.

G. Krukauskienė pastebi, kad ne visi Palangos svečiai žino, jog J. Basanavičiaus gatvėje yra uždraustas dviračių, elektrinių paspirtukų ir kitų nesavaeigių transporto priemonių judėjimas.

Susisiekus su Klaipėdos policijos komisariato atstove, buvo patikinta, kad penktadienio naktį Palangoje daugiausia skųstąsi dėl triukšmo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (74)