Palanga alsuoja karščiu, bet į jūrą skuba ne visi

Palangos paplūdimyje – tikras skruzdėlynas. Daugiausia žmonių renkasi iš abiejų tilto pusių, čia vietos ras ne kiekvienas. Kiek tolėliau nuo tilto žmonių mažiau.

Palangos paplūdimys

Paplūdimyje sutikta poilsiautoja Justina dalijasi įspūdžiais: „Prie jūros žmonių tikrai daug ir matyti, kad savaitgalį bus kur kas daugiau. Palangoje atostogauju nuo pirmadienio, drąsiai galiu pasakyti, jog su kiekviena diena poilsiautojų kiekis didėja.“

Gelbėtojo Justo Kasparavičiaus teigimu, kol kas daug pavojų nefiksuojama - mat jūra šalta: „Žmonės į jūrą įlenda ir iškart bėga šildytis į krantą. Tačiau kai tik vanduo sušils, atsiras daugiau galvų, kurias reikės saugoti.“

Gelbėtojas Justas primena, kad paplūdimyje negalima vartoti alkoholio – kiekvienam smaguriaujančiam bus pagrūmota pirštu.

Palangos paplūdimys

Penktadienį Palangoje oras sušilo iki 26 laipsnių šilumos, tačiau jūra – ne pati šilčiausia, temperatūra siekia vos 11 laipsnių šilumos. Tačiau yra ir tokių, kurie vėsaus vandens nepabūgo. Tiesa, nesimaudančių, o tik braidančių, – tikra galybė.

Palangos paplūdimys

Poilsiautojai džiaugiasi geru oru

Štai Palangos paplūdimyje sutiktas poilsiautojas Aleksandras sakė, kad be galio džiaugiasi šiomis šiltomis dienomis: „Per visus metus atostogauju vos kelias dienas. Šįmet su žmona nusprendėme pailsėti vasaros pradžioje, tačiau nerimavome, ar bus šilta. Į Palangą atvykome dieną prieš Jonines, būsime čia iki šeštadienio. Kol kas oras – tikras stebuklas! Negalime atsidžiaugti šiluma, o ir danguje nė debesėlio. Jūra kiek šaltoka, tačiau kai atostogaujame vos kelias dienas, būtinai išsimaudysime.“

Palangos paplūdimys

Oru nesiskundžia ir Palangoje poilsiaujantys studentai Tomas ir Greta, kurie į paplūdimį atvyko iš sostinės. „Atvykome čia vos tik pasibaigė egzaminų sesija. Svarstėme, ar važiuoti į Palangą, ar į Nidą, mat norėjome, kad būtų mažiau žmonių, ramesnė aplinka. Tačiau viską nulėmė finansai – esame studentai, poilsis Nidoje mums pasirodė per brangus. Tačiau šįmet Palanga nenuvylė: žmonės nesigrūda, yra draugiški, o ir su oru labai pasisekė. Panašu, būsime jo nusipelnę“, – šypteli pašnekovai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)