Kainos gatvės pradžioje

Pirmoji vieta, kurioje galima paragauti šio tradicinio lietuvių patiekalo, tai J. Basanavičiaus gatvės pradžioje esanti kavinė-baras „1925”, kurioje už cepelinų porciją su mėsa sumokėsite 6,50 Eur.
Visai netoliese esanti kavinė „Molinis ąsotis“ cepelinus siūlo jau kiek brangiau, jie čia kainuoja 6,60 Eur, tačiau poilsiautojai gali pasirinkti valgyti tik vieną cepeliną, kuris atsieis 3,30 Eur.

Paėjus kiek toliau J. Basanavičiaus gatve pastebima jau daug daugiau kavinių, kviečiančių paragauti savo gamybos cepelinų. Viena iš jų kavinė „Monika“, cepelinų kaina joje yra kiek mažesnė, čia ji 6 Eur. Visai netoliese įsikūręs „Baras Lietuvos rytas“ atostogautojus šio patiekalo kviečia paragauti už 6,50 Eur, o pusę porcijos įsigyti už 4 Eur.

Brangiausi ir pigiausi cepelinai

Klientus viliojanti gėlių dekoracijomis ir išskirtine apranga bei neeiliniu makiažu pasipuošusiais padavėjais restoranas „deCuba“ cepelinų kainos kartelę pakėlė aukštai – ji čia siekia 7,50 Eur. Tačiau meniu pabrėžiama, kad visi firminių cepelinų su mėsa produktai gaunami iš ekologiškų ūkių. Toje pačioje kavinėje galima rinktis ir skrudintus firminius cepelinus, kurie taip pat kainuoja 7,50 Eur.

Net ir netradicinių lietuviškų patiekalų kavinė „VietThai Azijos virtuvė“ siūlo šį išskirtinio skonio patiekalą, kuris čia kainuoja 5 Eur. Kitoje gatvės pusėje esanti ir vakarais publiką traukianti savo išskirtiniais koncertais „Vila Gražina“ lankytojus pavalgydina cepelinais už 6 Eur, o gruzdinti cepelinai čia kainuoja 5,70 Eur. Kalbinta kavinės padavėja tikina, kad šie tradiciniai patiekalai gaminami vietoje.

Dr viena vakarinių linksmybių ir turistų pamėgta vieta „Sporto lizdas“ cepelinus valgyti kviečia už 5,50 Eur. Visai šalia įsikūrusi kavinė „Pajūrio žibintas“ kviečia išbandyti pigiausius cepelinus visoje J. Basanavičiaus gatvėje. Į šią vietą užsukti kviečianti moteris pasakoja, kad pusė porcijos cepelinų čia kainuoja vos 2 eurus, tačiau ji patikina, jog šis patiekalas čia negaminamas, o atvežamas užšaldytas.

Mėgiami turistų

Užsukusiems pasistiprinti „Senojoje Hansoje“ siūlomi mažieji cepelinai su mėsa, jų patiekiama net 3 vienetai ir kaina siekia 6 Eur. Užkalbintas padavėjas tikina, kad tradiciniai cepelinai daromi vietoje ir yra labai mėgiami atvykusių turistų. Jis pasakoja, kad cepelinus ragauja ne tik lietuviai, bet ir užsienio turistai, atvykę į Palangą.

Ieškantiems paprastesnio varianto be trankios muzikos ar žmonės kalbinančių kvietėjų J. Basanavičiaus valgykla pietums siūlo vietoje gaminamus cepelinus ir sriubą suvalgyti vos už 4,50 Euro.

Visai šalia esančios „Cepeliniškės“ klientus šiemet vilioja kalbančiu cepelinu. „Palangoje nebadauk, cepelinų – paragauk“, – net trimis kalbomis sako cepelinas. Kavinės kvietėja tikina, kad šis neeilinis sprendimas vienus išgąsdina, o kitus patraukia ir kviečia užeiti vidun. Kavinėje pietų metu pastebima nemažai lankytojų, kurie skanauja šį tradicinį patiekalą. Čia XXL dydžio cepelinai su mėsa kainuoja 4,50 Eur, tiek pat sumokėsite ir už cepelinus su varške.

Sekmadienis – cepelinų diena

J. Basanavičiaus širdyje įsikūrusios kavinės „Jūros akis“ kvietėjas pasakoja, kad cepelinai čia yra nuostabaus skonio. Juos valgo ne tik lietuviai, bet mėgsta svečiai iš Latvijos bei Estijos. Šis patiekalas kainuoja 4,49 Eur, tai viena mažiausių kainų, atsižvelgiant į faktą, kad jie gaminami vietoje. Vyras tikina, kad Palangoje sekmadienis cepelinų diena, nes visi prieš vykstant namo užsuka jų paragauti. Anot jo, prieš šią dieną virtuvės darbuotojos jau nuo ankstyvo ryto ruošiasi cepelinų gamybai.

Cepelinai vos žingsnis iki jūros

J. Basanavičiaus gatvės gale esančioje kavinėje „Sutema“ cepelinų kaina siekia 5 Eur. Kitoje upės pusėje įsikūrusi „Floros simfonija“ kainomis taip pat nenusileidžia iš lyderių pozicijos, čia už cepelinus su mėsa sumokėsite 7,50 Eur, gruzdinti cepelinai kišenę paplonins 6 eurais. „Gero alaus baras“ pasistiprinti naminiais cepelinais kviečia už 5 eurus.

Paskutinė vieta, kurioje turėsite šansą paragauti cepelinų prieš atsigulant paplūdimyje tai „Čili pica“. Cepelinai čia kainuoja 4,49 Eur, o pateikus nuolaidų kortelę kaina sieks tik 4,04 Eur. Čia dirbančios padavėjos atskleidžia, kad patiekalo kaina dar mažesnė pateikus nuolaidų kuponą.

Visos cepelinų kainos jau aiškiai sudėliotos, belieka išsirinkti sau patinkančią vietą ir skaniausią šio patiekalo variantą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (119)