Kardinalių pokyčių nėra

A. Budgino teigimu, šį savaitgalį kurorte neįvyko nieko ypatingo ir žmonės elgėsi gan protingai. Jo teigimu, tikslios nusikaltimų statistikos dar nėra, tačiau jokių kardinalių lūžių ar pokyčių jis nemato.

„Vyrauja tam tikri pažeidimai. Dažniausiai pastebimas viešosios tvarkos ir kelių eismo taisyklių (KET) nesilaikymas. Nenoriu girtis, bet matau, kad vagysčių šį sezoną kol kas yra mažiau. Turėjome porą atvejų smurto artimoje aplinkoje. Daugiau ryškių atvejų nebuvo. Kaip visada, pareigūnai vyko į iškvietimus dėl triukšmo, kurių yra gana nemažai“, – aiškina jis.

Sekmadienį apie 03:52 val., Palangoje, J.Basanavičiaus g. ant Jūros tilto įvyko muštynės. Įvykio vietoje nustatyta, kad 2000 ir 2001 m.gimę vaikinai, viešoje vietoje sumušė 2001 m. gimusį vaikiną. Pradėtas viešosios tvarkos pažeidimo tyrimas. Konfliktavusios šalys yra nustatytos.

Iškvietimų yra ir darbo dienomis

Anot pašnekovo, Palangoje jau jaučiama vasaros pradžia, kadangi keičiantis orui žmonės plūsta pailsėti prie jūros. Pasak jo, į kurortą atvažiuojančių automobilių skaičius žymiai skiriasi darbo dienomis ir savaitgaliais.

„Kai oras subjūra, aiškiai matosi išvykstančių mašinų eilės, nes žmonės palieka Palangą. Darbo dienomis per parą būna apie 50 iškvietimų. Jeigu skaičiuotume iškvietimų skaičių šį savaitgalį nuo penktadienio ryto iki pirmadienio ryto turėjome jų beveik 180. Tai skaičius labai nesiskiria tarp savaitgalių ir darbo dienų, nors būna įvairiai, tai priklauso nuo daugelio dalykų“, – tikina specialistas.

Karantinas įvedė tam tikrų pakitimų

Pasak A. Budgino, karantinas Palangai davė tam tikrų pakitimų. Jo teigimu, dabar sunku išskirti problemines Palangos vietas, kadangi karantino metu maitinimo ir kitos įstaigos negalėjo dirbti, o tik dabar atleidžiami visi suvaržymai. Jo teigimu, nuo dabar bus galima dėlioti, kurios kurorto vietos yra problemiškiausios.

„Visa J. Basanavičiaus gatvė yra triukšmas, viena ar kita įstaiga prasiveržia su tais garsais, o mes reaguojame į tai. Kad ir kokia įstaiga tai bebūtų, viskas kas dirba ilgiau, nuo 22 val. automatiškai yra triukšmo šaltinis ir tų pranešimų mes visada sulaukiame. Išskirti vienos ar kelių vietų kol kas negalime“, – pasakoja jis.

Jonines šiemet ramios

Pasak jo, šiais metais jokių didelių Joninių renginių nevyksta, vyks tik nežymūs pasisėdėjimai ar paminėjimai. Jis tikina, kad pareigūnų pajėgos yra skiriamos pagal žmonių skaičių.

„Dirba uniformuoti ir neuniformuoti pareigūnai. Jie patruliuos švenčių metu, kaip ir įprasta. Joninės pernai buvo visai kitokio lygio, buvo visi renginiai ir galimybės dirbti“, – prisimena pašnekovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)