Tokią įmantrią kavą galite rasti nedidelėje kavinėje, priešais žuvies restoraną. Čia galite įsigyti ir jau tradiciniais tapusius burbulinius vaflius. Kavinės darbuotoja Neringa Petrovaitė patikina, kad šie daromi iš natūralių medžiagų, o klientų vaflių tešla esą – iš miltelių.

„J. Basanavičiaus gatvėje jau sudėtinga kažkuo nustebinti kiekvieną žmogų. Savininkai pagalvojo, kad dar šito Lietuvoje nėra. Pabandė, parsisiuntė aparatą. Jau treti metai jau kaip veikia ši paslauga ir ji teisinasi“, – apie kavą su jūsų pačių atvaizdu pasakoja N. Petrovaitė.

Išskirtinė kava

Barista tikina, kad žmonėms visad įdomu, kaip tai padaroma ir kiek tokia kava kainuoja.

„Visų pirmą, klientas turi išsirinkti kavą. Svarbiausia – kad kava turėtų pieno putą. Dažniausiai siūlome latte arba cappuccino, nes gražiausiai išeina padaryti. Jau padarytą kavą padedame į aparate esančią tam skirtą vietą ir ten esantis lazeris „pagauna“ putos viršų. Ir tada ant jos viršaus iš kavos pupelių išbraižo kliento atvaizdą ar pasirinktą atvaizdą – kaip kas nori“, – paaiškina N. Petrovaitė.

Svarbiausia, pasakoja barista, darant kavą su atvaizdu, aparatą reikia uždengti, kad lazeris nepagautų saulės spindulių. „Nes jis tada gali tinkamu atstumu nepagauti pieno putos ir tada viskas gali subliūkšti ir bus daug problemų“, – įspėja mergina.

Išskirtinė kava

Specialaus spausdintuvo veikimo principas nėra sudėtingas: nuotrauka iš planšetės perkeliama į spausdintuvo kompiuterį ir per kelias akimirkas, kai gaminama kava, kavos milteliais spausdintuvas nupiešia atvaizdą.

Anot jos, žmonės dažnai nustemba, nes net nesitiki, kad tokią kavą įmanoma padaryti. „Žmonės nesitiki – mano, kad susilies, nesigaus, arba mano, kad čia išgalvotas dalykas. Ir tada gauna savo atvaizdą ant pieno putos“, – sako barista.

Išskirtinė kava

Tiesa, kava dėl tokio papuošimo kainuos papildomai 1,50 euro.

Pašnekovė neslepia, kad tai geras sprendimas, mat J. Basanavičiaus gatvėje žmones sunku nustebinti. „Kodėl yra sunku nustebinti? Kur atsisuksi – visur bulvytės, vafliukai ir taip toliau. Nors Palanga be vafliukų – nežinau, ar Palanga“, – sakė N. Petrovaitė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (88)