Vilniuje audra siautėjo visą pirmadienio vakarą. Pylė ne tik kruša. Stiprus vėjas laužė medžius bei skraidino lengvesnius daiktus. Vėlai vakare pareigūnai sustabdė eismą Narbuto gatve, ji, iškritus daugiau kritulių, dažniausiai patvinsta ir tampa neišvažiuojama.

Taip pat dalyje Vilniaus Žalgirio gatvės namų bei kai kuriuose kituose rajonuose dingo elektra, ėmė strigti interneto ryšys.

Skaitytojai į Delfi redakciją atsiuntė vaizdo įrašą, kuriame matyti, kaip Suvalkijoje siaučia viesulas.

Gyventojai praneša apie didžiulius nuostolius, kuriuos jų rajone sukėlė stiprus vėjas. Štai, nuotraukoje galite pamatyti, kaip atrodo nuverstas batutas.

Šilgalių kaime, Lukšių seniūnijoje, Šakių rajone, 16 val. praūžė viesulas, pranešė skaitytojai.

„Nuostoliai milžiniški“, – teigė jie.
Ledukai

Maždaug 16 val. į Delfi redakciją ėmė plūsti skaitytojų nuotraukos ir vaizdo įrašai iš įvairių Lietuvos regionų, kuriuose – krušos padariniai.

„Ledai – kiaušinio dydžio“, – pranešė kaunietis Rimas.

Kruša užfiksuota ir kituose rajonuose. Didžiuliai ledai krito Jurbarko rajone. Pavakare Vilniuje irgi praūžė stiprus vėjas, gausus lietus, o iš dangaus pasipylė dideli ledo gabalai. Nuo prekybos centro „Panorama“ stogo vėjas nuplėšė nemažą lakštą dangos.

Vilniuje siautė kruša

Kaip informuoja Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba, birželio 8 d. antroje dienos pusėje daug kur, daugiausia Vakarų Lietuvoje, pliaups smarkios liūtys, griaudės perkūnija, kils škvalas 16–21 m/s, kai kur bus kruša.

Kaunietis Antanas, socialiniuose tinkluose pasidalijęs krušos vaizdais, tokio dydžio ledo gabalėlius teigia matantis pirmą kartą. Nuotraukose matyti šimtai milžiniškų ledo gabalėlių, nugulusių vyro kieme, jie, kaip pastebėjo internautai, primena stalo teniso kamuoliukų jūrą.

Anot vyro, kruša Kaune jį užklupo apie 16 val., o pastaruoju metu neįprastai permainingus orus vyras vadina „anomalija“. „Ta anomalija buvo kiek netikėta, nes pirmą kartą toks reiškinys pas mus. Bent jau man“, – stebisi kaunietis.

Panašų reginį užfiksavo ir kaunietis Žygimantas, jis, prasidėjus krušai, buvo prie Kauno, Domeikavos rajone. Vyras planavęs vykti į parduotuvę, tačiau pastebėjęs, kas dedasi, susilaikė ir ėmė filmuoti.

„Dabar vėl kapoja, prasidėjo antra banga. Tokio dydžio krušos aš nesu jokiais metais matęs savo akimis“, – stebisi Žygimantas.

Kaip teigia portalo gismeteo.lt direktorius Kęstutis Petkevičius, panašūs orai Lietuvoje laikysis visą savaitę. Anot jo, dienomis, ypač popietėmis ir vakarais, kasdien formuosis audrų židiniai, prapliups lietūs, perkūnijos, vietomis galimas škvalinis vėjas.

„Šią savaitę, pagal dabartinius duomenis, beveik kasdien sulauksime panašių reiškinių: aukštos temperatūros, liūčių, perkūnijos, vietomis krušos ir net škvalo. Pasijusime lyg tropikuose“, – Delfi teigia jis.

Vertindamas tolesnę prognozę, sinoptikas teigia, kad birželis bus vasariškai šiltas, tačiau kartais sulauksime ir drėgnesnių orų.

Feisbuko grupė „Orų entuziastai“ lūžo nuo orų nuotraukų ir vakar, kai Pietų ir Rytų Lietuvoje siautėjo smarkios liūtys su perkūnija, kai kur kilo škvalas iki 22 m/s. Visa tai buvo galima matyti ir internautų įamžintose nuotraukose.

„Šiandien maždaug 16 val. Kaune, Vilijampolėje, buvo škvalas su kruša. Dangus aptemo, lietaus lašai krito lyg kibirą vandens kas būtų išpylęs, netrukus pabiro ledo gabalai, kurių dydis – kaip putpelių kiaušinių. Viskas truko apytiksliai 15 min. Pasibaigus visa pieva liko pilna ledo gabaliukų. Šalia esantys laiptai į Šilainius tapo kriokliu. Per 32 savo gyvenimo metus dar nieko panašaus nebuvau matęs. Tai ir nuostabą kelia, bet kartu – ir pasibaisėjimą, kaip žmogus pakeitė gamtą“, – redakcijai rašė skaitytojas.

Dar vienas skaitytojas atsiuntė vaizdo įrašą, kuriame matyti, kaip jis išmatavo iškritusios krušos gabaliukus. Jie buvo didžiuliai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (191)