Iškilmingas palydėjimas

Simboliniame laivo paleidime ant iškilmingai ištiesto raudonojo kilimo žengė VšĮ „Vandens kelias” prezidentas Nerijus Šilgalis, VĮ „Vidaus vandens kelių direkcijos” generalinis direktorius Vladimiras Vinokurovas taip pat Neringos meras Darius Jasaitis ir Kauno miesto meras Visvaldas Matijošaitis. Pirmuosius keleivius lydėjo į orą paleidžiami balionai ir nuo kranto mojuojantys susirinkę žmonės.

Skelbiama akcija

„Raketos“ laivas iš Kauno išplaukė nuo Vidaus vandens kelių direkcijos keleivinės prieplaukos. Skelbta, kad bilieto į vieną pusę kelionė asmeniui kainuos 49 eurus, norintys sėdėti ypatingoje vietoje, prie lango, už bilietą mokės 59 eurus, tačiau laivo paleidimio dieną N. Šilgalis prasitarė apie specialią akciją laivo bilietams.

„Galime drąsiai paskelbti. Vos laivas prisiparkuos Nidos uoste, paskelbsime visiems plaukimams iki Joninių praėjusių metų žadėtą kainą – 29 eurus. Tai duoklė socialiai atsakingam verslui“, – teigė N. Šilagalis.

Laivo tvarkaraštis

Laive šiuo metu yra net 58 vietos. Nuspręsta, kad „Raketa" iš Kauno uosto išplauks kiekvieną ketvirtadienį, penktadienį ir šeštadienį 9 val. ryto. Iš Nidos uosto laivas išplauks kiekvieną ketvirtadienį, penktadienį ir sekmadienį 15.30 valandą. Šeštadienį laivas, išplaukęs iš Kauno, nakvos Nidoje ir atgal plauks tik sekmadienį. Kelionė į Nidą turėtų trukti apie 3,5 val., atgal į Kauną laivas plauks šiek tiek ilgiau, nes reikės plaukti prieš Nemuno srovę. „Raketa“ turėtų plaukti 60 km/val. greičiu. Laivui toks greitis yra gan įspūdingas.

Kelionė į praeitį

Neringos meras Darius Jasaitis tikina, kad vakar patys laivo savininkai dėjo įvairias bunas, prie kurių būtų patogiau švartuotis, pjovė kai kuriuos turėklus, kad keleiviams būtų patogiau išlipti.
„Juokaujame, kad tiems, kurie nori sugrįžti atgal į praeitį, reikia pirkti bilietą į „Raketą“ ir sugrįšite į septyniasdešimtuosius. Džiaugiamės, kad turime daug gamtos, viešųjų erdvių ir pajūrio. Esame vienintelis kurortas, kuris neužsivėrėme ir karantino metu. Turim dalintis Neringa ir visų labai laukiame, žinoma, reikia laikytis atstumų. Paplūdimiai švarūs, vanduo šiltas ir nuolatos šviečia saulė“, – pasakoja jis.

Laivakelio paruošimo darbai

VĮ „Vidaus vandens kelių direkcijos” generalinis direktorius V. Vinokurovas džiaugiasi, kad „Raketa“ pagaliau išplaukė iš uosto ir tikina, kad tai yra džiugi diena, turinti didelę reikšmę Lietuvos laivininkystei ir „Vidaus vandens kelių direkcijai“. Anot pašnekovo, ši diena vainikuoja pusantrų metų darbą, paruošiant laivakelį, pritaikant uosto krantinę, derinant juridinius dalykus.

„Porą metų mes aktyviai vykdome valymo darbus Nemune. Pradedame juos labai anksti pavasarį, siekiant, kad laivybos sezono pradžiai vandens kelias būtų geros būklės. Galiu patikinti, kad šiemet darbus pradėjus kovo mėnesį, jau turime labai gerą laivakelio situaciją.

Kalbant apie laivakelio gylį, mes kalbame apie pačią sekliausią vietą visuose posūkio taškuose. Jeigu sakome, kad Nemune yra 1,5 metro gylio, tai reiškia, kad tam tikrose, pačiose sekliausiose vietose. Dažniausiai vidurkis yra apie pora metrų ir daugiau“, – tikina specialistas.

Kauno meras V. Matijošaitis džiaugėsi, kad „Vidaus vandens kelių direkcija” per paskutinius du metus padarė nemažai darbų. Pasak jo, pernai buvo per sausa, o šiemet jau matomas postūmis.
„Vandens kelias yra svarbus ne vien kauniečiams. Lenkijoje yra sutvarkyti vandens keliai, daug pramogų. Matomai, kad plauksiu į Nidą su „Raketa“. Ir anksčiau esu plaukęs Lietuvoje iki Jurbarko, o Rusijoje Volgos upe, bet tie laivai tie patys. Apžiūrėjau, kad laivo garso izoliacija ir vidus tikrai kokybiška, labai gerai padaryta“, – teigė meras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (444)