Prie Baltijos jūros sutiktas bebras skaitytoją labai nustebino.

Gamtininkas D. Makavičius sutiko paaiškinti šį reiškinį. Anot jo, didžiausia tikimybė pajūryje sutikti bebrą yra vėlyvas pavasaris: balandis arba gegužė.

„Kaip tik balandžio – gegužės mėnesiais dažniausiai susiduria pajūryje žmonės su bebrais. Bebrai gyvena šeimomis ir šeimoje būna pirmamečiai ir antramečiai jaunikliai dar kartu. Dabar pavasaris ir patelė laukiasi antros kartos, o antramečiai jau turi palikti tą šeimą ir būna, kad jie tiesiog nuklysta. Jie yra jauni, dar nepatyrę. Gali į pajūrį patekti per Kuršių marias, nes upės įteka į Kuršių marias. Taip pat gali būti, kad jie patenka per vietas, kur tiesiogiai upės įteka į jūrą“, - kalbėjo D. Makavičius.

Taip pat jis pridėjo, kad prie bebrų reikėtų nesiartinti ir neleisti savo augintinių.

„Jūra nėra bebrų gyvenamoji vieta. Jaunikliai, ten patekę, išgyvena kurį laiką. Jie palei krantą kurį laiką plaukia, plaukia, plaukia ir kažkur atranda upę ar kanalą. Tada jie pakyla aukštyn. Labai retas atvejis būna, kad rastų negyvą bebrą pajūryje. Kad jaunikliai paklysta, taip pat nėra labai dažnas atvejis, tai labiau pavasarinis reiškinys. Jie būna pavargę, irzlūs. Būtų gerai, kad žmonės šunų nesiundytų, nes bebrai gali sužaloti šunį. Tai gan stiprus gyvūnas ir jis gali gintis, nes yra netipinėje, atviroje aplinkoje, nėra kur slėptis ir jis jaučia stresą. Reikėtų tiesiog nesiartinti prie to gyvūno”, - teigė gamtininkas D. Makavičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (114)