Prognozėje Lietuvai numatomas pirmasis audrų pavojaus lygis. Dienos bėgyje, ypač pietiniuose ir vakariniuose rajonuose, reikėtų tikėtis smarkių liūčių bei vėjo sustiprėjimų perkūnijos metu iki 15-18 m/s. Jau šį rytą kai kur smarkokai lyja ir griaudžia perkūnijos.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba skelbė, kad ketvirtadienį reikia tikėtis lietaus.

Šiandien nuo pat ryto per vakarinius šalies rajonus lėtai keliaus lietaus debesų juosta, kuri iki vakaro pasieks tik vidurio Lietuvą. Pajūryje, Žemaitijoje, Užnemunėje ir kai kuriuose centriniuose rajonuose ne tik nulis trumpos liūtys, bet ir griaudės perkūnija, vietomis gali kilti škvalas.

Vėjas čia daugiausiai pūs iš pietų, bus smarkokas, o škvalo gūsiai gali siekti 15–18 m/s. Aukščiausia temperatūra šioje šalies pusėje sieks 22–27, Suvalkijoje kai kur 28 laipsnius šilumos. Rytinėje šalies pusėje šiandien lietaus tikimybė dar bus nedidelė, nors debesų popietę prisirinks gana daug.

Vėjas čia pūs iš pietryčių, pietų, vidutinio stiprumo. Oras bus tvankus, o karštis sieks 27–29, Dzūkijoje 30 laipsnių.

Vilniuje temperatūra pavėsyje sieks 27–29 laipsnius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (57)