V. Musvydaitė ėjo „Laisvės piknike“

„Labai nustebino žmonių įsitraukimas ir aktyvumas. Gyvai stebėdami nueinamų žingsnių kiekį svetainėje www.3free.eu, matėme, kad per vieną valandą nueidavome po 10 Baltijos kelių, kas yra nerealu! Žingsniai vis krito, ir per 48 valandas jau buvome pasiekę 129 Baltijos kelius. Mes visi kartu du kartus apėjome aplink Žemę!“ – džiaugiasi programėlės #walk15 kūrėja V. Musvydaitė.

Gyvai skaičiuojamus ir tiesiogiai transliuojamus žingsnius ji stebėjo renginyje „Laisvės piknikas 2019. Idėjų festivalis“. Šeštadienį Kauno Nemuno saloje vykusiame festivalyje žmonės susikibo rankomis, sudarydami gyvą grandinę. Festivalio idėjos autorius Andrius Tapinas kvietė žmones ne tik dalintis idėjomis, švęsti, originaliai paminėti Baltijos kelio 30-metį, bet ir žingsniuoti kartu su juo ir V. Musvydaite įsijungus #walk15 programėlę.

„Buvo nerealu kalbėti prieš visą minią apie unikalų iššūkį, ir jausti, kad žmonėms patinka ši iniciatyva“, – sako piknike ėjusi V. Musvydaitė.

Ketvirtojo Laisvės pikniko organizatoriai sako, kad vis dar jaučia puikias emocijas. Renginį aplankė apie 30 tūkst. žmonių, jie vieningai stengėsi nueiti kuo daugiau Baltijos kelių.

„Pikniko metu ne tik sujungėme žmones į gyvą grandinę, bet kartu su #walk15 kvietėme įveikti „Einančio Baltijos kelio“ iššūkį – per dvi dienas surinkti 30 tūkst. žingsnių. Vien Laisvės TV komandos nariai per šeštadienį nuėjo apie 20 tūkst. – 40 tūkst. žingsnių, tad galime tvirtinti, kad ir didelė piknikautojų dalis iššūkį tikrai įveikė ir paminėjo šią mums visiems labai svarbią datą“, – sako Laisvės TV komunikacijos projektų vadovė Indrė Jaselytė.

Iššūkis sulaukė tiek susidomėjimo, kad kitais metais planuojama jį pakartoti ir visiems kartu – lietuviams, latviams, estams, nužingsniuoti tūkstantį Baltijos kelių.

Bėgimo klubas nuėjo net 5 Baltijos kelius

Per dvi iššūkio dienas žmonės ėjo, bėgo, žaidė golfą ar išsiruošė į žygį su šeima, kad surinktų kuo daugiau žingsnių.

Viena iš aktyviausių žingsniuotojų – „Bėgimo klubo“ narė Birutė Giedraitienė, užėmusi trečiąją vietą tarp visų ėjusių ir pirmąją tarp moterų. Ji pelnė net tris iššūkio diplomus.

„Vaikščiojau po savo Zarasų rajoną. Kasdien nueinu po 30 kilometrų, šiomis dienomis nuėjau po 40-50 kilometrų. Man čia nedidelis iššūkis“, – šypsosi B. Galdikienė, mėgstanti aktyvų laisvalaikį.

Einantis Baltijos kelias“ unikalų jausmą atgaivino ir „Bėgimo klubo“ įkūrėjai Agnei Siaurytei. „Buvau dar vaikas, man buvo 6 metai. Dalyvavome Baltijos kelyje su šeima. Prisimenu, kaip ilgai važiavome, prisimenu vienybės jausmą. Šis iššūkis atgaivino brangius prisiminimus“, – sako A. Siaurytė.

Bėgimo klubo nariai savo grupėje „Facebook“ puslapyje ne tik ragino vieni kitus žingsniuoti, bet ir pasakojo atsiminimus apie šį Lietuvai laisvę atnešusį įvykį.

„Per dvi dienas bendrai nuėjome apie 5,5 mln. žingsnių – gerus 6 Baltijos kelius. Dauguma jau pirmąją dieną #walk15 programėlėje buvo pasiekę 30 tūkst. žingsnių ir turėjo diplomus. Mus toks geras rezultatas labai nustebino, nuėjome dvigubai tiek, kiek planavome!“ – džiaugiasi „Bėgimo klubo“ atstovė.

16 tūkst. žmonių susikibo rankomis, o paskui žingsniavo

16 tūkst. žmonių, dalyvavusių „Baltijos kelias 2019 – Tai Mes“ akcijoje, susikibo rankomis per visą Vilnių ir nuėjo kelis šimtus Baltijos kelių.

„Vienas mūsų savanoris nuėjo 75 tūkst. žingsnių“, – sako Tomas Aleknavičius, Baltijos kelio savanorių koordinatorius.

Kai kurie susikibti rankomis Vilniaus širdyje susirinkę žmonės prieš tai specialiai lipo į Gedimino kalną, kad papildytų Baltijos keliui skirtų žingsnių sąskaitą.

Vienas Baltijos kelias – tai 650 kilometrų, arba 853 tūkst. žingsnių. Jeigu 33 žmonės dvi dienas ėjo po 30 tūkst. žingsnių, tai jie įveikė kartu visa šį atstumą.

Lietuvai svarbaus įvykio minėjimas paskatino asmeniniams rekordams

„Europos centro golfo klubo“ žaidėjai savaitgalio žaidimą pradėjo susitikę Europos geografiniame centre, o VšĮ „Jeep club Lithuania“ automobilių ir motociklų žygio Baltijos kelio 30-mečiui paminėti organizatoriai po važiavimo atleido nuo darbų automobilius ir ėjo žingsniuoti.

Daugelis iš „Jeep club Lithuanie“ komandos narių, per porą dienų nužingsniavę daugiau nei 30 tūkst. žingsnių, nesustojo ir trečiąją dieną. Nors sekmadienio žingsniai į bendrą sąskaitą nesiskaičiavo, „Einančio Baltijos kelio“ iššūkis paskatino siekti ir asmeninių rekordų.

„Per tris dienas vienas iš mūsų 54 žmonių nuėjo maždaug po 80 tūkst. žingsnių. Visi kartu nuėjome apie 3 tūkst. kilometrų“, – pirmuosius skaičius pateikia automobilių ir motociklų žygio organizatorius, VšĮ „Jeep club Lithuania“ prezidentas Nerijus Laurinaitis.

„Einančio Baltijos kelio“ organizatoriai kvietė rugpjūčio 23-24 dienomis prisijungti prie iššūkio, o surinkusius per dvi dienas – 30 tūkst. žingsnių – apdovanojo išskirtiniais Baltijos kelio 30-mečio diplomais, kuriuos dalyviams išsiuntė elektroniniu paštu. Dėl didelio susidomėjusių žmonių srauto pradėjo strigti sistemos, todėl jeigu dar negavote diplomo, parašykite žinutę organizatoriams „Facebook“ puslapyje #walk15.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)