Pirmasis pranešimas apie srovės į atvirą jūrą nešamą kaituotoją gelbėtojus pasiekė apie vidurdienį. Netoli Kunigiškių poilsiavę vasarotojai, pastebėję nuo banglentės nukritusį ir burės nesuvaldantį vyriškį, išsyk pranešė gelbėtojams. Į nurodytą vietą vandens motociklu nuskubėjęs gelbėtojas kaituotoją parvilko į krantą. Šiaulietis Jonas sakė, kad susipynus lynams burė tapo nevaldoma ir nukrito į vandenį. Pagalbos jis pats paprašė, nes juto, kaip srovės jį neša tolyn nuo kranto.

Vakarop apie jūroje skriejantį ir per bangas šokinėjantį kaituotoją pranešė Nemirsetos pliažuose buvę poilsiautojai. Šį sykį, kaip DELFI sakė Palangos skęstančiųjų gelbėjimo tarnybos vadovas Jonas Pirožnikas, vasarotojai nesuprato, kad šios sporto rūšies entuziastams įprasta pakilti virš bangų ir kurį laiką skrieti oru. „Jie vilki hidrokostiumus, turi ir gelbėjimo liemenes, nuskęsti jiems beveik neįmanoma. Tačiau mes turėjome reaguoti ir nuskubėjome į Nemirsetą“, - sakė gelbėtojas.

Išsigandę žmonės skambino ne tik gelbėtojams, bet ir į Bendrąjį pagalbos centrą, kurios dispečeris išsyk į Nemirsetą išsiuntė ir ugniagesius gelbėtojus, ir greitąją medicinos pagalbą, ir policiją.

Užtat vakare gelbėtojai, kaip ir įprasta savaitgalį, skubėjo prie Palangos jūros tilto, nuo kurio nušoko vyriškis. Gelbėtojai į nurodytą vietą nuskubėjo per kelias minutes. Pasak gelbėtojo Giedriaus Valatkos, iš Rokiškio atvykęs „narsuolis“ buvo neblaivus. „Mes jį pargabenome į krantą. Aš BPC operatorių telefonu išsyk informavau, kad vyriškiui jau suteikta pagalba. Nepaisant šios informacijos ant tilto vėl buvo atsiųsti ir ugniagesiai gelbėtojai, ir medikai, ir policija. Nors nebuvo jokios būtinybės. Manau, kad taip švaistomi valstybės resursai. Kam dubliuoti pagalbą, jei mes ją ką tik buvome suteikę“, - stebėjosi gelbėtojas.

Visas tarnybas ant kojų sukėlęs aukštaitis buvo neblaivus, į alkoholio matuoklį įpūtė 1,67 promilės. Už nusižengimą jam buvo skirta 300 eurų bauda.

J. Pirožnikas pastebėjo, kad vartojančių alkoholį pliažuose ir apsvaigusių poilsiautojų pasitaiko vis mažiau. „Tačiau jų kasdien būna. Dažniausiai tai užsieniečiai, kurie nesusipažinę su mūsų taisyklėmis. Juk vartoti viešoje vietoje ir reklamuoti alkoholinius gėrimus pas mus draudžiama“, - priminė gelbėtojų tarnybos vadovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (69)