Gretos Pieskinaitės pasirašytame laiške siūloma įrengti nudistų paplūdimį prie kurio nors iš daugybės Lazdijų rajono ežerų, geriausia – Dusios.

„Nudistų paplūdimio ar zonos labai reikėtų mūsų savivaldybėje todėl, kad yra dalies visuomenės poreikis tokiam paplūdimiui. Oficialus nudistų paplūdimys suteiktų saugumo, nes, norint pasideginti, nereikėtų bristi į kokius apleistus žolynus ar rinktis mažiau saugią vietą maudynėms, ar jaudintis, kad kažkas užklups ir iškvies policiją už viešosios tvarkos pažeidimą“, – teigia laiško autorė.

Pasak G. Pieskinaitės, tai taptų paskata turistams iš gilesnes nudizmo tradicijas turinčių šalių aplankyti Lazdijų rajoną.

Lazdijų rajono savivaldybės nariai tokiam sumanymui neprieštarauja, tik svarsto, kad reikėtų atsiklausti seniūnijos, kurioje toks paplūdimys būtų įrenginėjamas, gyventojų nuomonės.

Nuo šių metų liepos 26 d. galiojanti Sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos patvirtinta higienos norma „Paplūdimiai ir jų maudyklų kokybė“ numato, kad savivaldybės pačios sprendžia ar įrengti nudistų zonas (paplūdimius) bei kitus su paplūdimių administravimu susijusius klausimus. Oficialūs nudistų paplūdimiai Lietuvoje veikia Nidoje, Smiltynėje, Giruliuose, Palangoje ir Šventojoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (62)