Nušoko nuo tilto

Jam nesisekė kovoti su bangomis ir grįžti į krantą pačiam nepavyko. Stipri srovė pagavo „narsuolį“ ir ėmė nešti į atvirą jūrą. Jėgos seko. Laiku suskubę gelbėtojai nutrūktgalvį ištraukė iš jūros ir saugiai parplukdė į krantą. Palangos skęstančiųjų gelbėjimo tarnybos vadovas Jonas Pirožnikas DELFI sakė, kad atsidūręs sausumoje vyriškis keikėsi, atsisakė paklusti vykdyti gelbėtojų nurodymus ir reikalavo jį automobiliu parvežti namo. „Parvežėme jį į centrinę gelbėjimo stotį ir iškvietėme policiją. Atvykus pareigūnams pilietis nenusiramino ir toliau plūdosi. Nuvežtas į komisariatą vilnietis į alkotesterį įpūtė 2,57 promilės“, - šeštadieninį nuotykį prisiminė gelbėtojų vadas.

Jis taip pat priminė, kad galbūt šis asmuo jau vieną kartą šoko nuo tilto.

Mažyliai jūroje

Kaip ir kiekvieną dieną, gelbėtojai su policijos pareigūnais patruliuodami po pliažą drausmino viešai alkoholinius gėrimus vartojančius asmenis, šunų šeimininkams priminė, kad augintinių vestis į paplūdimį negalima, o mažųjų poilsiautojų tėvams priminė, kad būtina prižiūrėti besimaudančius mažylius.

Be priežiūros palikti vaikai – tai dar vienas galvos skausmas. Tėvai lepinasi ant smėlio kur nors kopose, o mažieji į jūrą brenda vieni. „Jūra klastinga, vienas neatsargus žingsnis ir gali įvykti nelaimė. Ar spėtų tėtis į pagalbą“, - svarsto gelbėtojai, pastebėję vieną netoli kranto braidžiojantį berniuką. Tik po kelių minučių atbėgo tėtis, kuris įtikinėjo, kad savo vaiką stebėjo ir buvo pasirengęs jam padėti.

Prekiauti žuvimi - draudžiama

Netrukus pareigūnų dėmesį patraukė prie kranto prisišvartavusi valtis, iš kurios vyko prekyba rūkytomis žuvimis. Nors verslininkas pateikė įvairius dokumentus, tačiau Palangos savivaldybės administracijos leidimo prekiauti neturėjo. Verslininkui buvo surašytas administracinio nusižengimo protokolas ir skirta 70 eurų bauda.

Verslininkas DELFI pripažino, kad nubaustas teisingai, nes leidimo neturėjo. „Kitų institucijų leidimus turiu, valtyje įrengtas šaldytuvas, kuris elektros energiją gauna iš generatoriaus. Veiklą vykdau legaliai. Norėjau gauti ir kurorto administracijos leidimą, tačiau Palangos savivaldybėje, net keista, tokiai prekybos formai leidimas neegzistuoja, tad ir nieko išduoti ji negalinti. Todėl formaliai esu pažeidėjas“, - rankomis skėsčiojo verslininkas.

Jis sakė šiemet buvo baustas jau du kartus. Abu kartus baudą sumokėjo.

Akivaizdu, kad tokia paslauga reikalinga, nes vos tik priplaukusią prie kranto valtį apspito pageidaujantys rūkytų žuvų nusipirkti poilsiautojai.

Palangos miesto savivaldybės administracijos Rinkliavų skyriaus vedėja Aušra Dangėlaitienė DELFI informavo, kad „Palangos miesto savivaldybės teritorija vakaruose yra sausumos teritorija iki Baltijos jūros, todėl leidimų vykdyti prekybą jūroje Palangos miesto savivaldybė neišduoda. Taip pat informuojame, kad Palangos miesto savivaldybės taryba nėra nustačiusi viešųjų vietų paplūdimiuose, kuriose būtų leidžiama vykdyti prekybą žuvies gaminiais iš valties, todėl ir leidimai tokiai veiklai neišduodami“.

Tačiau verslininkas tvirtina, kad pasigilinęs išsiaiškino, jog 500 jūros akvatorijos priklauso savivaldybei, todėl leidimą, suteikiantį teisę prekiauti jūroje, kurorto administracija suteikti galėtų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (85)