Buvusi Mažoji Lietuva, smarkiai įtakota prūsiškos – vokiškos kultūros ir papročių, Pamario kraštas savo puoselėjamomis tradicijomis, istorija, architektūra ir, žinoma, tradicine virtuve, labai skiriasi nuo likusių Lietuvos regionų. Norint jį pažinti, reikia patirti: pakeliauti vandens keliais, sudalyvauti tradicinėse veiklose, paragauti tradicinių patiekalų, patyrinėti gamtą.

Keliaujant „Žuvies keliu“ galima:
* mėgautis romantišku poilsiu nuostabioje gamtoje, stebint paukščius;
* susipažinti su pamario kultūros vertybėmis, sudalyvauti ekskursijose ir edukacijose (tinkamose tiek suaugusiems, tiek vaikams);
* paplaukioti laivais, įskaitant atkurtu mediniu plokščiadugniu kuršių laivu „Dreverna“;
* ragauti tradicinius žuvies patiekalus;
* aktyviai leisti laiką žvejojant, tramdant jėgos aitvarus, buriuojant bei dalyvaujant kultūriniuose renginiuose;
* tiesiog, mėgautis neskubriu buvimu čia ir dabar.

Tačiau nusprendusiems patirti vienu kartu kiek galima daugiau Pamario krašto, vertėtų rinktis kulinarinį kruizą, taip ir pavadintą – „Žuvies kelias“. Tai kulinarinis vandens turizmo maršrutas pamaryje, plaukiant Kuršių mariomis, Nemuno delta, Minija, Karaliaus Vilhelmo kanalu. Kruizo metu galima grožėtis pamario gamta, aplankyti krašto lankytinus objektus, susipažinti su laivadirbyste, žvejybos istorija, ir, svarbiausia – paragauti Pamario krašto, Mažosios Lietuvos žuvies kulinarinio paveldo patiekalų: vietinių vandenų šešių rūšių rūkytos žuvies, žuvienės, „Karališkojo karpio“, „kafijos“, „šišioniškių vofelių“, pyragų ir kitų tam kraštui būdingų patiekalų.

Vasara dar tik įpusėja, ir jeigu atostogų tvarkaraštyje dar lieka šiek tiek nesuplanuoto laiko, kelionė „Žuvies keliu“ gali būti puikus pasirinkimas įvairaus amžiaus ir pomėgių žmonėms. Beje, puikiai suderinamas su poilsiu prie jūros!

„We love Lithuania“ pradeda seriją straipsnių, pristatysiančių Pamario kraštą įvairiais rakursais ir, galbūt, sudominsiančių ir paskatinsiančių atvykti ir susipažinti artimiau.

Daugiau skaitykite ČIA.