7-12 metų vaikai jau nuo ankstaus ryto ėme burtis prie Palangos Kurhauzo. Čia kartu su animatoriais ir savanoriais smagiai mankštinosi, žaidė kamuoliu, čiuožinėjo batutu ir spalvingas svajonių spalvojo pilis. Kai kurie mažieji taip laukė susitikimo su jūra, kad nemiegojo visą naktį.

„Atvežama iš Visagino jau ne pirmus vaikus, tačiau net ir visą naktį važiuodami autobusu jie nemiega, žaidžia, bendrauja, dalijasi, kokia ta jūra ir smagiai leidžia laiką“, – sako vaikus iš Visagino atlydėjusi pedagogė.

Net ir bene arčiausiai jūros gyvenantis kretingiškiai, pirmą kartą išvydę jūrą sakė, kad matė per televiziją, bet nesitikėjo, kad jūra tokia graži.

Vaikų pasveikinti atvykęs Prezidentas prisipažino, kad jis šiek tiek pavydi to pirmo įspūdžio ir emocijos, kai jūrą pamatai pirmą kartą ir atviravo, kad ilgai negalėjo patikėti, kad net ir labai gerai įsižiūrėjus, nesimato kito kranto.

Jūrą pirmą kartą aplankiusi viena mergaičių, jau pamačiusi jūrą, prisipažino, kad taip pat bandė pamatyti, kur gi tas kitas krantas, tačiau prisipažino, kad kai ir Prezidentui, jai pamatyti Švedijos nepavyko.

Mažieji neslepia, kad visaip įsivaizdavo jūrą, tačiau pamačius ją, ji atrodo dar didesnė, nei įsivaizdavo. O tai, kad išvydo Prezidentą su pirmąją šalies ponia, kai kurie tikino, kad dar sunkiau patikėti, kad visa tai tikra.

Socialine akcija „Pasveikink jūrą Palangoje“ kurorte vykdoma ketvirtus metus. Taip Palanga prisijungė prie Prezidentės Dalios Grybauskaitės iniciatyvos „Už saugią Lietuvą“, kuri šalies vadovė pakvietė visos šalies vaikams padovanoti nepamirštamų vasaros akimirkų. Palangos savivaldybė skelbia, kad kartu ši akcija yra visų palangiškių dovana vaikams, kurie dar nė karto neturėjo galimybės pamatyti jūros.

Šiais metais jūrą pirmą kartą išvydo net 600 vaikų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (74)