Šį savaitgalį į Palangą plūsta minios lankytojų dėl čia vykstančių lenktynių festivalio. Tačiau pasaulines tendencijas sekantys poilsiautojai savaitgalio įspūdžių gali parsivežti ir daugiau – populiariausiame Lietuvos kurorte maisto kultūra pastaraisiais keliais metais išaugo neatpažįstamai, o čia pirmą sezoną atvežtų valgomų naujienų paragavę turistai jų grįžta ir vėl.

Per tris metus įsitvirtinusio ir išgarsėjusio kultūros baro „Rąžė“ vadovas Mantas Jasionis sako, kad Palanga yra stipriai pasikeitusi ir miesto svečių maisto pasirinkimą dabar lemia tie patys žmonės, laikas ir pasaulinės mados.

„Palanga nebėra tik pagrindinė jos gatvė ir mums labai malonu matyti kitokių lūkesčių turinčius žmones. Mūsų pačių tikslas yra keisti Palangos įvaizdį ir suteikti žmonėms gerą patirtį čia besisvečiuojant. „Rąžėje“ stengiamės sukurti kultūrinę atmosferą ir kuo didesnę pridėtinę vertę visam miestui. Labai svarbu, kad ir maisto pasiūla bei pasirinkimas būtų geri ir patrauklūs, kad pas mus stovintys maisto vagonėliai siūlytų pasaulinių tendencijų padiktuotus meniu“, - sako M. Jasionis.

Palanga gundo ne tik poilsiu prie jūros: čia siūloma paragauti ir niekur nematytų patiekalų

Vieno iš šių vagonėlių savininkai – du jauni vilniečiai – pirmieji į Palangą atvežė azijietiškąjį bao sumuštinį. „90aštunti“ besivadinantys vaikinai taip pat pastebi, kad Palanga pradėjo išnaudoti savo potencialą ir čia atsiranda vis daugiau vietų, iš esmės keičiančių miesto maisto kultūrą.

„Matome, kad Palanga atsigauna ir vėl patraukia jaunimo akį. Du dešimtmečius nesikeitęs miesto meniu tikrai atsinaujina, o dabar ir patys stengiamės auginti naują Palangos virtuvę. Pirmieji čia atvežėme bao – azijietiško gatvės stiliaus sumuštinį su garinta bandele. Pasaulyje jis populiarus jau seniai, o Lietuvoje išgarsėjo tik šiemet. Dar daug kas priėję klausia kas tai yra, bet paragavę vieno dažniausiai sugrįžta antro“, - pasakoja Joris Diečkus ir Rokas Trumpickas.

„90aštunti“ bendrasavininkai vardija ir kitas naujoves, nuolat išdygstančias Palangos gatvėse.

„Čia vienas po kito kuriasi maisto eksperimentų kioskai – matėme trečdalio metro ilgio bulvyčių, mažų burbuliukų formos ledų, arbatos su guminukais ir kitokių naujienų. Visi čia palaikome vieni kitus bei džiaugiamės, kad poilsiautojai tampa atviresni neįprastiems skoniams ir ragauja“, - džiaugiasi bao sumuštinių Palangoje pirmapradžiai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (51)