Kiekvienam festivalio svečiui svarbiausia, žinoma, nusifotografuoti tarp levandų žiedų, bet ir atlikę šią pareigą jie neturėjo laiko nuobodžiauti. Ekologinio ūkio savininkė L. Zajankauskienė pakvietė drauge priskinti žiedų ir demonstravo jų distiliavimo procesą – kaip iš alembiko varva hidrolato lašai.

Visai greta žydinčio lauko pastatytoje estradoje muzikos garsais džiugino Veisiejų akordeonininkų ansamblis „Three´o“ ir dainininkė iš Lazdijų Kristina Cibulskė.

Ekologinio ūkio savininkė Loreta Zajankauskienė sakė, kad levandos šiais metais neblogai peržiemojo ir į saulę Kurdimakščių kaime stiebiasi jau 3000 vešlių krūmelių su gausybe žiedų. Dabar svarbiausias rūpestis – kad esant tokiems karštiems orams jie išlaikytų savo grožį iki pat šventės. Dalį jų Loreta sakė skinsianti dar prieš festivalį ir iš jų gaminsianti hidrolatus, eterinius aliejus, kvapnius žiedus džiovinsianti ir dėsianti į krepšelius.

Visų šių ekologinio ūkio gaminamų gėrybių galės įsigyti ir festivalio dalyviai. Taip pat bus prekiaujama levandų daigais, tik ką nuskintomis levandų puokštelėmis.

Sūrininkė Laima Stankeviča iš Varėnos rajono prekiavo savo „Laimingais sūriais“, buvous galima įsigyti keramikės Jolitos Žukauskienės dirbinių, Kapčiamiesčio kepyklėlės skanėstų, medaus, ledų, pasivaišinti žvėrienos sriuba, pasivažinėti po vaizdingas Verstaminų krašto apylinkes Mindaugo Vievesio vadeliojama karieta.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (46)