Kaip pasakojo Turgaus gatvėje žuvimi ne vienerius metus prekiaujanti pardavėja Jelena, šiemet šiek tiek atpigo karšis ir šamas. Tiesa, norintiems taip visų mėgstamo ungurio, teks pakloti išties įspūdingą sumą - net 38 eurus už kilogramą. Tačiau jo kaina ir prieš euro įvedimą buvo nemaža - anksčiau ungurys kainavo 100 litų (apie 29 eur) už kilogramą.
„Dabar konkurencija didžiulė, vien prie turgaus mūsų gatvėje yra penkios prekyvietės. Nebepamatysite nusidriekusių eilių, kaip būdavo prieš trejus metus“, - pasakojo pardavėja.
Jelena pataria netikėti mitais, kad saviems parduodama šviežesnė žuvis, taip sakant „iš po prekystalio“: „Tiesiog būna, paprašo žmogus daugiau, ir pardavėjas nueina paimti iš dėžių, o ne vitrinos, bet tai ta pati žuvis.“
Pardavėja sako, kad visa jų žuvis - iš Norvegijos, ir apie pagautą vietoje galime tik pasvajoti: „Uosto žvejybinio pas mus nebėra, menkių gaudyti šiuo metu jau nebegalima, tai dabar čia žvejai pagauna tik vejažuves ir grundalus, o su jais poilsiautojų tikrai nenustebinsi.“
Tačiau visi pajūrio prekybininkai sako gaunantys išties šviežią rūkytą žuvį, todėl pajūrio poilsiautojai jos skoniu nesiskundžia.