Idėja apgyvendinti turistus 8 metrų aukštyje A. Venckui kilo kelionių po Afriką metu.

„Afrikoje yra daug apvalių namukų. Žmonės ten gyvena ir nendriniuose, ir moliniuose arba iš masyvaus betono žiestuose namukuose. Man labai patiko apvali namelio forma ir ją pritaikiau lietuviškam stiliui – padariau juos medinius. Ant žemės juk neįdomu, todėl ir pakilome į tokį aukštį“, – pasakoja pašnekovas.

Nameliai medžiuose Tauragėje

Iš pradžių, kaip prisimena A.Venckus, jau aštuntą sezoną esantys nameliai medžiuose sudomindavo kur kas mažesnį skaičių turistų – jų užimtumas šiltuoju metų laiku tesiekė vos 5 proc.

„Žmonės tik praeidavo ir kartais garsiai pafantazuodavo, kad būtų smagu juose įsikurti ir, kaip aš sakau, pajusti sąlyti su ąžuolu. Lietuviai juk apskritai nėra labai drąsūs žmonės. Be to iš pradžių ir patys nameliai buvo kur kas ekstremalesni – patekti į juos buvo galima tik siūbuojančiu tiltu. Dabar padarėme nulipimus kopėčiomis ant žemės“, – sakė A.Venckus.

Nameliai medžiuose Tauragėje

Sprendimas įrengti atskiras kopėčias kiekvienam nameliui priimtas dar ir todėl, kad nameliuose nėra nuotekų sistemos, o norint pasinaudoti tualetu reikia nusileisti į šalia esančias administracines patalpas. Nusileidimas ir užlipimas tik siūbuojančiu tiltuku, prisimena parko savininkas, gąsdindavo žmones, ypač vyresnius.

Dabar namelių medžiuose populiarumas stipriai išaugęs – beveik visą praėjusį sezoną jie buvo užimti. Medžiuose įsikuria jaunos šeimos su vaikais, kartais čia užsitempia ir savo augintinius, taip pat bernvakarius ir mergvakarius švenčiantys žmonės. Jie vilioja ir užsieniečius, o daugiausiai, anot pašnekovo, juose apsistoja vilniečiai.

Nameliai medžiuose Tauragėje

„99 proc. lankytojų namelyje medyje miegą pirmą kartą. Apie 30 – 40 proc. naktų čia miega Vilniaus miesto gyventojai. Matyt, sostinės žmonės pavargę nuo triukšmo, mėgstą ramumą, pasiilgę gamtos, todėl ir miega susiglaudę su ąžuolu“, – juokėsi A.Venckus.

Nameliai medžiuose Tauragėje

Nakvynė medyje, pripažįsta verslininkas, ne kiekvienam. Ne kiekvienas ryžtasi užlipti į tokį aukštį, kiti išsigąsta ant medžio kamieno namelio viduryje pamatę skruzdę. Dar kiti neištveria ūksinčių varlių skleidžiamų garsų, taip pat paukščių balsų anksti ryte. Viename namelyje net genys buvo iškalęs skylę.

Nakvynė medyje dviem žmonėms kainuoja 40 eurų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (49)