„Lietuvą užgulę ekstremalūs karščiai lėmė ekstremalų vandens suvartojimą, kuris lėmė tiekimo sutrikimus. Su jais šiomis dienomis susiduria iki 1 tūkst. kauniečių. Visi miesto gręžiniai ir siurblinės dirba pilnu pajėgumu. Vandens tiekimo problemos fiksuojamos vakarinėje miesto dalyje, daugiausiai Aleksote ir Vilijampolėje. Tuo tarpu rytinėje miesto dalyje esančiuose gręžiniuose, iš kurių išgaunama didžioji dalis miestui tiekimo vandens, dar yra nemažai rezervų. Šiuo metu bendrovės „Kauno vandenys“ specialistai ieško sprendimų, kaip iš rytinės miesto dalies didesnius vandens kiekius „permesti“ į vakarinę pusę. Tai turėtų padėti išspręsti problemą“, - teigia bendrovės „Kauno vandenys“ l.e.p. generalinis direktorius Ramūnas Šulskus.

Pasirodė nuogąstavimų, kad dėl vandens stygiaus kalti ir remonto darbai.

„Be to, kol vyrauja karščiai, pristabdėme vamzdynų rekonstrukcijos darbus Tunelio gatvėje ir Karaliaus Mindaugo prospekte. Taip pat po užbaigtų rekonstrukcijos darbų bus užpildytas vandens rezervuaras, esantis Aukštaičių gatvėje, iš kurio į mikrorajonus papildomai bus teikiamas vanduo.
Kauniečius, kurie visiškai neturi vandens, mūsų įmonės specialistai aprūpins į plastikines talpas įpilto geriamojo vandens atsargomis. Miestiečiai, susiduriantys su vandens tiekimo problemomis, kviečiami skambinti į kauniečių aptarnavimo centrą „Mano Kaunas“ nemokamu telefonu 8 800 20 000. Visų kauniečių prašome vyraujant stichiškai karštiems orams nelaistyti vejų bent jau vakarais nuo 18 iki 23 val. Jeigu matote, jog taip elgiasi kaimynas, įspėkite jį. Nuo 18 iki 23 val. mieste ženkliai išauga vandens vartojimas, o tai prisideda prie vandens tiekimo problemų. Tikimės kauniečių supratingumo ir solidarumo tvyrant rekordiniam karščiui“ - sako R. Šulskus.

,,Kauno vandenų“ Centrinės dispečerinės duomenimis, kai kuriose vietovėse vandens suvartojimas šoktelėjo nuo vidutinio 140 kub. m iki 340 kub. m per valandą.

Vandens slėgio kritimo problema paaštrėja nuo 18 iki 23 val., kai kauniečiai, grįžę po darbų, masiškai ima ne tik naudoti vandenį buityje, bet ir laistyti želdynus. Šiuo metu gyventojai vandenį vartoja jau ir naktimis – per valandą sunaudojama nuo 30 kub. m. iki 50 kub. m. iki tol naktimis kai kuriuose rajonuose vandens suvartojimas siekė nuo 10 kub. m iki 25 kub. m per valandą.

Viso Kauno mieste yra 123 gręžiniai. Šiuo metu visi jie veikia pilnu pajėgumu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (166)