Tačiau sekmadienį laukiama ypač didelio grįžtančiųjų iš Kuršių nerijos srauto, todėl keliaujantieji raginami rinktis laiką grįžimui arba ryte, arba vakare, taip išvengiant didesnių eilių dieną.

„Jau nuo birželio 1 dienos keleivius su transportu kelia net trys keltai, o esant didesniam srautui, dirbama be grafiko – keltai nuo kranto iki kranto kursuoja nuolat. Ir šį savaitgalį, vykstant festivaliui „Sveika, Neringa“, tūkstančiai klientų keliami sklandžiai“, – rašoma bendrovės pranešime.

Vien penktadienį iš Naujosios perkėlos į Kuršių neriją keltais pergabenta per 2 tūkst. automobilių, beveik šeši tūkst. keleivių. Dar apie tūkstantis automobilių, skaičiuojant iki vėlyvos šeštadienio popietės, keltais keliavo ir šeštadienį.

„Sekmadienį iš Smiltynės į Klaipėdą galimas intensyvesnis automobilių srautas. To priežastis – dvi dienas į Kuršių neriją keliavę žmonės grįžti norės per dieną, todėl klientų patogumui, patariama kelionės laiką atgal planuoti iš anksto. Pavyzdžiui: išvykti anksčiau – apie 11-12 val. arba kelionei rinktis vakarą, nes dažniausiai

didžiausias poilsiautojų skaičius namo išsiruošia apie 14 val.“, – pataria bendrovė.

Planuojantieji keltis keltais taip pat raginami pasitikrinti informaciją apie situaciją krantinėse tiesiogiai įmonės interneto svetainėje arba paskambinus trumpuoju numeriu 1870.