Populiariausi tokiam poilsiui – Melnragės paplūdimiai. Iki jų atvažiuoti paprasčiausia tiek visuomeniniu transportu, tiek nuosavu automobiliu. Todėl čia atsigaivinti jūros vandeniu ir pailsėti važiuoja nuo senjorų iki moksleivių.

Jonas iš Vilniaus į Klaipėdą atvažiavo prieš gerą mėnesį, o į pliažą kasdien eina dvi savaites. „Ant smėlio neguliu, tik braidau vandenyje. Taip ir įdegiau. Va, koks rudas. Praėjusią savaitę, kai lijo ir buvo šalta, pliaže aš vienas buvau. Ir tuomet maudžiausi. Su gelbėtojais susitariau, kad jie man duos plūdę. Nes be plūdės į vandenį lįsti tokiu oru buvo pavojinga. Gelbėtojai leido bristi tik iki kelių, bet aš juos apgavau ir įlindau iki juosmens“, - savo nuotykiais prie jūros gyrėsi Jonas.

Tačiau ne visi tokie ištvermingi, kaip Jonas. Daugelis prie jūros atvažiavo tik trumpam. Vieni ruošiasi egzaminams, kiti nori pailsėti po darbų. Jūrininkas Igoris prisipažino, kad prie jūros atvažiuoja labai retai. „Nors pats daugiau laiko praleidžiu jūroje nei sausumoje, tačiau prie jūros atvažiuoju retokai. Šiemet gal tik antrą kartą. Bet jau du kartus išsimaudžiau. Nors vanduo vėsokas, vos 14 laipsnių“, - sakė jūrininkas.

Antrojoje Melnragėje, kur įrengtos ir vaikų žaidimų aikštelės, ir treniruokliai, ilsisi ir šeimos su vaikais, ir naujų pažinčių ieškantys jaunuoliai.

Antrosios Melnragės paplūdimiui Tarptautinė mėlynosios vėliavos taryba praėjusią savaitę įteikė Mėlynąją vėliavą. Tai reiškia, kad šiuo simboliu įvertintame paplūdimyje poilsiautojai gali rasti visą poilsiui reikalingą infrastruktūrą.

Tiesa, čia dar ne visos kavinės veikia, tačiau vasarotojai ne to ieško prie jūros. Beje, kol kas pliažuose neteko matyti savo atsineštus svaigiuosius gėrimus vartojančių poilsiautojų.

Antrojoje Melnragėje pliažo prieigose kava prekiaujantis verslininkas džiaugėsi, kad prasidėjo vasara. Tačiau, jo teigimu, dėl didelio karščio kavos beveik niekas neperka. „Aš asmeniškai taip pat nepirkčiau kavos. Man per karšta. Ledai – kitas reikalas. Jie atgaivina. Kaip ir šalta kava“, - juokiasi verslininkas.

Antradienį Klaipėdoje oro temperatūra siekė 28 laipsnius, vandens temperatūra – 14 laipsnių. Sinoptikai prognozuoja, kad artimiausiomis dienomis karštis tik stiprės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (126)