Vienos porcijos gali užtekti keliems žmonėms
Turbūt visa paslaptis, kad „Van Wurst“ yra dviejų virtuvių – belgiškos ir vokiškos – susijungimas ir adaptacija lietuviškam skrandžiui. Palangos vasaros parko įkūrėjas Dainius Drungilas prisipažįsta, kad čia apsilankęs su savo šeima užsisako vieną bulvyčių porciją, nes jos įprastai užtenka 2-3 žmonėms.
Apie tai perspėja ir pats meniu: „bulvių porcija, kurios tu neapžiosi“, rašoma jame. Už kompleksą, kurį sudaro įvairių rūšių dešros, bulvytės ir pasirinktas vaisvandenis, čia atėjusieji pavalgyti gali sumokėti 7-8 eurus.
Perkant dešrą atskirai, už ją sumokėsite 3-3,5 euro, kitų patiekalų kainos svyruoja nuo 3 iki 5 eurų. Šalia patiekalo norėdami troškintų kopūstų, marinuotų agurkėlių ar jelapenų, už juos sumokėsite dar vieną eurą. Tiek pat čia kainuoja spurgos. Už vaisvandenius, karštuosius ar alkoholinius gėrimus čia sumokėsite 1,5-3,5 euro.
Paklaustas, ką vadintų savo virtuvės pasididžiavimu, pašnekovas nedvejodamas atsako, kad tai – tradicinės vokiškos „currywurst“ kario dešrelės. Jos turi ir specialų karštą padažą, parvežtą iš Vokietijos, kurioje šis yra labai populiarus. Kitas pasididžiavimas – belgiškos bulvytės iš Briuselio.
„Lietuviai mėgsta mėsą valgyti su bulvėmis ir atvirkščiai. Tai toks lietuviškas derinys: jei neužteko mėsos, užsikišk bulvėmis, o jei neužtenka bulvių, tai yra mėsos. Bet jei aš pats pasiimu didelę bulvyčių porciją, tai niekaip nesuvalgau. Neturiu tokio skrandžio, kad sutalpinčiau tiek maisto. Čia tokiems labiau išalkusiems“, – juokiasi D. Drungilas.
Mano, kad Palangoje greito maisto pasiūla – skurdi
Anot jo, Palangoje greito maisto kultūra yra labai neturtinga, o greito maisto mėgėjai galėtų pasakyti, kad čia jos praktiškai net nėra.
Anot jo, net ir paprasčiausios normalios kebabinės atsidarymas Palangoje sulauktų didelio atgarsio, nes tokio maisto pasiūlos čia nematyti.
„Tikiuosi, kad Palangoje atsiras ir normalių kebabinių. Aišku, jei ledus laikysime greitu maistu, tai būtų galima sakyti, kad Palangoje to netrūksta – ir burbulinių, ir leidžiamų, ir kabinamų, visokiausių. Yra, kas daro čeburekus ir koldūnus – tokių vietų galima rasti. Bet patys atkreipkite dėmesį eidami J. Basanavičiaus gatve, kad čia gerai išdirbto greito maisto nėra“, – mano D. Drungilas.
Svarbiausia – neerzinti žmonių ilgu laukimu
Vienu metu „Van Wurst“ darbuojasi 3-4 žmonės, o savo porcijos lankytojui vidutiniškai tenka laukti 15-20 minučių. Kai maistas paruoštas, jo laukiantis žmogus iškviečiamas pagal užsakymo metu suteiktą numeriuką.
Tiek bulvytės, tiek dešrelės yra ruošiamos vietoje, o visą procesą galima matyti atviroje virtuvėje.
Žinoma, bulvių virtuvėje niekas nelupa ir tokio vaizdo čia neišvysite – čia ruošiamos šaldytos bulvytės.
Palanga keičiasi ir tampa šeimų kurortu
D. Drungilas pastebi, kad Palanga tampa šeimų kurortu. Jo manymu, žodis „keičiasi“ kalbant apie Palangą jau nebetinka – tikslingiau sakyti, kad Palanga pasikeitė.
„Jūs praeikite bet kuria gatve ir pamatysite, kiek čia daug šeimų. Pamatysite jaunus žmones, kurie taip pat atsifiltravo. Buduliai, kurie vaikšto su buteliais rankose, čia nebevaikšto. Jie išnyko, mano galva, čia dabar yra aktyvaus laisvalaikio, sveikatingumo ir šeimų kurortas. Tokią Palangą matysime ir ateityje“, – teigia D. Drungilas.
Vis dėlto, „Van Wurst“ jis šeimos vieta nepavadintų. Anot pašnekovo, čia daugiau renkasi jauni sporto aistruoliai.
„Tai – greito pasimatymo prie užkandžio vieta. Vis dėlto, tai yra greitas maistas, kuris nėra sveikas. Sveiką greitą maistą gali pasiūlyti tik kinai ir japonai, turintys savo „wok'us“. Aišku, nematau tame nieko blogo – viskas priklauso nuo to, koks jūsų gyvenimo būdas. Viena yra, jei einate miegot prigėrę alaus, ir visai kas kita, jei priragaujate bulvyčių ir sėdatės ant dviračio“, – palygina D. Drungilas.