„Šį savaitgalį darbo buvo daug ne tik Palangos policijai, bet ir visam pajūriui. Įvykių buvo dvigubai daugiau nei savaitgaliais, kai nebūna taip karšta. Per parą sulaukėme virš 400 pranešimų policijai, būtent Klaipėdos apskrityje“, – kalbėdamas su DELFI žurnalistais sakė A. Pūžauskas

Daug surinktos informacijos, pasakojo jis, jau patikslinta ir pradėta daug ikiteisminių tyrimų. Pasiteiravus, kokių pranešimų buvo gauta daugiausiai, pareigūnas nevyniojo žodžių į vatą ir patikino, kad didžiausią problemą kelia smurtas artimoje aplinkoje.

„Apskritai, Lietuvoje, po to kai buvo įvesta smurto artimoje aplinkoje sąvoka, šių nusikalstamų veikų yra padaugėję. Anksčiau, prieš 5-6 metus, tai buvo privataus kaltinimo bylos. Kai šį veika tapo kriminalizuota, buvo pasakyta, kad policija į tai skubiai reaguoja, greitai nustato, kas prieš ką smurtavo. Tikriausiai, tokių veikų yra daugiausiai šiai dienai“, – sakė pareigūnas ir pridūrė, kad šia veiką darantiems asmenims nėra skirtumo ar dabar atostogos, ar šaltasis metų laikotarpis.

Taip pat A. Pūžauskas pastebėjo, kad šį savaitgalį buvo užfiksuota ir daug vagysčių iš gyvenamųjų patalpų, taip pat Palangoje buvo pavogtas automobilis. „Reikėtų atidžiau saugoti savo daiktus, užrakinti patalpas. Karšta, langai praviri ir tuo pasinaudoja ilgapirščiai“, – perspėjo A. Pūžauskas.

Savaitgalį Palangoje praūžusios lenktynės ir koncertai, pasak A. Pūžausko, neturėjo jokių didesnių incidentų ir praėjo ramiai.

Pareigūnas taip pat turėjo patarimą į pajūrį atvykstantiems žmonėms. „Patarčiau ilsėtis ramiai. Nebūtina besaikiai vartoti alkoholio ar kibti į atlapus. Reikia džiaugtis geru oru, jūra“, – sakė jis.

Kviečiame pasižiūrėti, kaip atrodo nakčiai besiruošianti J. Basanavičiaus gatvė DELFI fotografų akimis:

Liepos 20-22 dienomis buvo Palanga sausakimša. Portalo booking.com duomenimis, 99 proc. nuomojamų patalpų Palangoje šiuo laikotarpiu – užimtos. Liepos 21 dieną į Palangą atvykę asmenys portale booking.com galėjo rinktis tik iš 4 nakvynės variantų.

Vieni J. Basanavičiaus gatvėje DELFI žurnalistų kalbinti poilsiautojai tikino, kad į Palangą atvyko dėl barų, kavinių gausos, kiti – pailsėti.

„Atvažiavome pailsėti. Geras oras. Paskutinį kartą Palangoje buvau prieš 10 metų. Čia paplūdimiai geresni nei Anglijoje. Ten sunku rasti gražių paplūdimių su smėliu“, – pasakojo Anglijoje gyvenanti lietuvė.

Palangą mielai renkasi ir jaunimas iš Estijos bei Latvijos. Jų teigimu, kainos čia daug mažesnės. „Buvome Nidoje. Gražu, bet Palanga – linksmesnė vieta. Čia yra didžiulė gatvė skirta tik turistams. Tai vakarėlių gatvė“, – apie J. Basanavičiaus gatvė kalbėjo būrelis jaunų estų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)