Reaguodama į susiklosčiusią situaciją Marijampolėje, vandens „Žalia giria“ gamybą vykdanti bendrovė „Gelsva“ bei prekybos tinklas „Maxima“, kuris jau šiandien atgabeno 23 tonas papildomo geriamojo vandens – net 10 kartų daugiau nei įprastai atvežama į šį miestą, ėmėsi iniciatyvos spęsti saugaus geriamojo vandens trūkumo problemą.

„Be kokybiško geriamo vandens neįsivaizduojama nė vieno žmogaus kasdienybė, nei, svarbiausia, gera sveikata ir saugumas. Būdami kokybiško bei švaraus vandens gamintojais, nusprendėme atsakingai prisidėti ir bent iš dalies išspręsti švaraus geriamojo vandens stygiaus problemą Marijampolėje. Šiandien marijampoliečiams bus nemokamai išdalinta beveik 7 tonos geriamojo vandens „Žalia giria“, išpilstyto į 5 litrų talpas. Prioritetas bus teikiamas senjorams bei tėvams su vaikais“, – teigia bendrovės „Gelsva“ marketingo vadovas Edvinas Ambrukaitis.

Be to, Marijampolės parduotuves jau po paros nuo minėtos vandentiekio nelaimės pasiekė du sunkvežimiai, kurių kiekvienas gabeno apie 11,5 tonų geriamojo vandens, išpilstyto į 5 litrų talpos butelius. Marijampolės gyventojai šio vandens galės rasti visose keturiose Suvalkijos sostinėje veikiančiose „Maximos“ parduotuvėse.

Prekybos tinklo duomenimis, geriamojo vandens pardavimų pikas užfiksuotas nuo liepos 18 dienos 15 val., kuomet vandens buvo nupirkta 200 proc. daugiau nei tą pačią dieną ir tuo pačiu metu prieš savaitę. Tą pačią dieną prieš užsidarant parduotuvėms, apie 21 val., geriamojo vandens pardavimai jau buvo išaugę daugiau nei 600 proc. Vakar geriamojo vandens Marijampolės parduotuvėse taip pat parduota dvigubai daugiau nei prieš savaitę tuo pačiu metu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (63)