Milžiniškas užsakymų kiekis

„Jis jau veikia. Keliems žmonėms buvo dingęs garsas, tačiau viskas jau kompensuota, – teigė UAB „Palangos komunalinis ūkis“ atstovas Faustinas Juozapaitis. – Technika yra technika. Ypač, kai būna didelis poilsiautojų antplūdis. Šiuo metu buvo taip, kad nespėjus sugroti vienos dainos, jau būdavo priimamas kitas užsakymas.“

Anot F. Juozapaičio, jei vis dar grojama daina, o kitas poilsiautojas jau renkasi, ką norėtų paklausyti, visi užsakymai rikiuojami į eilę. „Visi užsakymai tiesiog sugrojami eilės tvarka, o jei kažkas nutinka, tą užsakymą sugrojame vėliau, bet žmonės nesulaukia ir išeina“, – teigė F. Juozapaitis.

Jo teigimu, muzikuojantis fontanas populiaresnis antroje vasaros pusėje ir savaitgaliais. Tai – ne atsitiktinumas. Po Joninių ima ilgėti vakarai, o fontanas sutemus nusidažo spalvomis, tad tampa dar gražesnis.

Tiesa, prie muzikinio fontano poilsiautojai dažniau užsuka ir prastesniu, o ne saulėtu oru. „Kai saulėta, nesimato spalvų, ne taip išryškėja purslai“, – paaiškino F. Juozapaitis.

50 – tiek dainų daugiausiai per dieną yra padovanojęs muzikinis Palangos fontanas. O kokia daina skamba dažniausiai? „Despacito“ – nė nedvejodamas įvardijo F. Juozapaitis.

Poilsiautojai grožisi jau trejus metus

Muzikuojantis fontanas Palangą papuošė dar 2015-ųjų vasarą. Tiesa, iš pradžių jis buvo įjungiamas tik tam tikromis valandomis, o vakarais poilsiautojams padovanodavo pusvalandžio trukmės pasirodymą.

Netrukus sau patinkančią dainą poilsiautojai galėjo užsisakyti už 3 eurus. Tokia kaina nustatyta ir šią vasarą.

2015-aisiais Palangą papuošęs fontanas tuo metu buvo moderniausias Lietuvoje ir kainavo apie 205 tūkst. eurų.

Fontanas ypatingai apsaugotas ir nuo chuliganų. Jis stebimas dviem vaizdo kameromis Viena jų vaizdą siunčia į Palangos policijos komisariatą, o kitos filmuojamą medžiagą stebi „Palangos komunalinio ūkio“ sargai.

Papildyta liepos 12 d.

Po DELFI publikacijos, su redakcija susisiekė fontaną prižiūrinčios UAB „Poolservise“ atstovai ir pateikė savo komentarą.

„Palangos fontanas nepriekaištingai veikė trejus metus, tačiau įvyko muzikinės technikos aparatūros gedimas, – teigė UAB „Poolservise“ vadovas Mantvydas Šakalys. – Dėl šios priežasties fontanas veikė, tačiau muzika negrojo, muzikos užsakymai taip pat buvo aktyvūs. Gavus nusiskundimus iš žiūrovų, fontano gedimas buvo operatyviai pašalintas. Šiuo metu fontanas vėl pilnai funkcionuoja.“

Muzikuojantis Palangos fontanas:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (44)