Lygiai 21 val. tūkstantinė minia vienu metu pradėjo giedoti Lietuvos himną. Daugelis žmonių išsitraukė savo mobiliuosius telefonus ir himno giedojimą tiesiogiai transliavo savo socialinėse paskyrose.

Nors visą dieną Palangą gaubė rūkas ir nelepino šiluma, prieš pat himno giedojimą oras netikėtai pasitaisė ir pro debesis trumpam išlindo saulė.

„Jausmas tiesiog nerealus. Čia ateidama negalvojau, kad patirsiu tokią vienybės nuotaiką. Visi žmonės taip geranoriškai nusiteikę“, – pasakoja Rūta, kartu su tūkstantine minia kartu giedojosi valstybės himną.

„Didžiuojuosi esąs lietuviu, nes kai reikia, mes gebame susitelkti ir būti vieningi. Esu iš Vilniaus, gyvenu Vietname, tačiau grįžau į gimtinę, nes tokią svarbią Lietuvai šventę norėjau būti čia“, – DELFI sakė Palangoje, ant jūros tilto sutiktas Vladas.

Taip pat prie iniciatyvos visiems lietuviams, visame pasaulyje vienu metu sugiedoti Lietuvos himną raginami buvo ir kurorto muzikos klubai, kitos miesto įmonės, sutraukiančios nemažą skaičių lankytojų.

Daugelis vietos viešbučių, restoranų bei kavinių prieš pat 21 val. įjungė Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos programą, kad visi svečiai turėtų galimybę kartu su viso pasaulio lietuviais vieningai giedoti Tautišką giesmę.

Himnas tiesiogiai buvo transliuojamas interneto ir televizijos kanalais ne tik iš centrinio įvykio Lietuvoje – 100-mečio Dainų šventės – bet ir visų pasaulio kontinentų – tų lietuvių bendruomenių, kurios bus geriausiai ir kūrybiškiausiai pasiruošusios liepos 6-ąją savo gyvenamosiose šalyse išgarsinti Lietuvą.

Šiais metais iniciatyvos organizatoriai užsibrėžė ambicingą tikslą – Lietuvos himną sugiedoti kvietė 4 milijonus lietuvių nepriklausomai nuo to, kuriame pasaulio taške jie būtų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (108)