Pasirodymas buvo suplanuotas dar liepos 6-ąją, 19 val., tačiau dėl didelio rūko buvo atidėtas vėlesniam laikui, o vėliau, orui nepasitaisius, nuspręsta renginį perkelti į liepos 7d.

Apie 12 val., vos prasidėjus oro akrobatų pasirodymui, susirinkę poilsiautojai kėlė galvas į dangų ir stebėjo apie 20 minučių trukusį pasirodymą.

Nors šou trumpas, tačiau jo metu 4 lėktuvai pademonstravo net 38 akrobatines figūras, o pilotai nuskrido apie 70 kilometrų. Ir į šį kilometrų skaičių neįskaičiuotas skrydis iš Klaipėdos ir atgal, kur savo pasirodymą pradėjo ir baigė „Skraidantys buliai“.

Ovacijos ant jūros tilto pasipylė tuo metu, kai oro akrobatai danguje išraižė širdelę. Panašu, kad tai labai maloniai nustebino renginį stebinčius poilsiautojus.

Oro akrobatų pasirodymas Palangoje

Labiausiai smalsuoliai laukė naujuoju parašiutizmo princu vadinamo ispanų kilmės atleto Dani Roman. Ir šis pasistengė nenuvylti susirinkusiųjų. Pasirodymo pabaigoje, kai jau atrodė, kad jis pabaigtas, D. Romanas iššoko iš lėktuvo su parašiutu, o rankose laikė mūsų Valstybės vėliavą.

„Skraidantys Buliai“ – tai po pasaulį keliaujanti „Red Bull“ pilotų komanda iš Čekijos, vis naujas šalis stebinanti netikėtais ir neįtikėtinais triukais. Lietuvoje išvydome keturis jos narius – Stanislav Čejka, Jan Rudzinskyj, Miroslav Krejčí ir Jan Tvrdík. Prie jų ir prisijungė pasaulinė parašiutizmo žvaigždė Dani Roman.

Oro akrobatų pasirodymas Palangoje

Nors komandą sudaro net kelių skirtingų kartų pilotai – jauniausiam tėra 33 metai, o vyriausiam jų net 62, – visi jos nariai pasižymi vienodai nepriekaištingais įgūdžiais.

Oro akrobatai pasirodymą atliko skrisdami su vienu greičiausių akrobatinio skraidymo lėktuvų pasaulyje – „XA 42”. Jis turi 315 arklio galių ir nesunkiai pasiekia 415 kilometrų per valandą greitį. Nedidelis, tik 6,7 m ilgio ir 7,5 m pločio, lėktuvas yra itin manevringas, o jo perkrovos riba atliekant triukus gali siekti iki 10 G.

Naujokams pilotams didelės perkrovos gali būti sunkiai pakeliamos, mat paprastas žmogus gali prarasti sąmonę ir prie 4G perkrovos. Kitą vertus, tai, kad lėktuvas leidžia pasiekti tokią ribą, patyrusiems pilotams leidžia staigiai keisti skrydžio kryptį bei atlikti sudėtingus triukus. Tuo ir įsitikno pasirodymą gyvai stebėję Palangos miesto gyventojai ir svečiai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)