Susirinkę klaipėdiečiai ir miesto svečiai pasitiko legendinę lietuvių jachtą „Ambersail“ ir jos įgulos narius. Jachta čia sugrįžo iš Olandijos miesto Hagos, kur finišavo praėjusią savaitę prasidėjusioje „Volvo Ocean Race“ legendų regatoje. Jos metu lietuviai plaukė iš Švedijos Geteborgo į Hagą. Lietuviai legendų regatoje, kurioje gali dalyvauti tik jachtos anksčiau plaukusios „Volvo Ocean Race“ pagrindinėse lenktynėse, atplaukė ketvirti. Tai buvo pirmas kartas, kai esamų metų dalyviai ir „Volvo Ocean Race“ legendiniai laivai varžėsi vienoje atviros jūros distancijos etape.

Sugrįžusios įgulos kapitonas Linas Ivanauskas Lietuvos kariuomenės karinių jūrų pajėgų atstovams simboliškai įteikė Lietuvos Respublikos vėliavą, kuri netrukus ir buvo iškelta.

„Ambersail“ sutikimas

Kaip DELFI sakė L. Ivanauskas, jis yra be galo laimingas parplukdęs „Ambersail“ jachtą ir didžiąją trispalvę į Lietuvą.

Naglis Nasvytis, Linas Ivanauskas

„Nepaprastai džiaugiuosi, kad grįžau namo tokią svarbią Lietuvai dieną. Čia man geriausia. Didžiuojuosi visa buriuomene, kuri ir neša tą Lietuvos jausmą per pasaulį“, – pasakojo jachtos kapitonas L. Ivanauskas.

Šių metų birželio 24 dieną sukako lygiai 10 metų, kai jachta „Ambersail“ su lietuviška trispalve pirmą kartą įplaukė į Lietuvos vandenis ir Klaipėdos uostą. Dar po metų, apsukusi pasaulį, ji Lietuvos tūkstantmečio proga pirmą kartą pakvietė visus lietuvius pasaulyje liepos 6 dieną vienu metu drauge sugiedoti „Tautišką giesmę“.

Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas pasveikino visus susirinkusius į išskirtinai svarbią Lietuvos valstybės šventę ir pasidžiaugė, kad ši vėliava iškeliama būtent Klaipėdoje.

Vytautas Grubliauskas

„Kalbėdami skirtingomis kalbomis, atvykę iš skirtingų kraštų, keliame vėliavą, kuri alsuoja valstybe, bet alsuoja jūrine dvasia. Sveikinu „Ambersail“ įgulos narius, kurie simboliškai pagerbė Lietuvos vėliavą, atplukdydami ją mums čia ir primindami, kad esame jūrinė valstybė“, – susirinkusiems savo kalboje sake V. Grubliauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)