Dar pernai kurorto savivaldybė buvo paskelbusi Druskininkų ženklo idėjos konkursą. Idėjas prašyta pateikti raštu arba atsiunčiant eskizą, maketą ar nuotrauką. Kovo 10 d. pasibaigus pateikimo terminui, Druskininkų savivaldybės administracijos specialistai visas jas peržvelgė ir sukūrė vieną kurortą reprezentuosiantį ženklą.

Remiantis Druskininkų savivaldybės praeitą lapkritį paskalbta informacija, „trys įspūdingos, tūrinės, auksinėmis karūnomis puoštos ir specialiu apšvietimu apšviestos pušys, atitinkančios miesto heraldikos simbolius, lėtai suksis aplink savo ašį – kiekvieną kartą įvažiuojant ar išvažiuojant iš miesto ženklą bus galima pamatyti vis kitu kampu”. Taip pat žadėta, kad žiede bus įrengtas šviečiantis užrašas „Druskininkai“, tačiau jo kol kas nematyti, kaip ir auksinių pušų karūnų.

Prie įvažiavimo į Druskininkus rekonstruota sankryža ir įrengtas naujas žiedas. Druskininkų savivaldybės taryba sankryžos atnaujinimui ir ženklo įrengimui skyrė beveik 300 tūkst. eurų, nors pradiniuose pranešimuose buvo minima gerokai kuklesnės sumos.

„Jame atsispindės šimtmečius saugotas Druskininkų identitetas, o modernių sprendimų dėka ženklas bus unikalus“, – žadėjo kurorto meras Ričardas Malinauskas.

Tačiau žinia susilaukė neigiamos tarybos opozicijos narių reakcijos. Jie kritikavo idėją šiam tikslui leisti Druskininkų savivaldybės biudžeto lėšas. Tarybos narys Vilius Semeška sakė, kad šis administracijos vadovybės sprendimas buvo vienašališkas, nuspręsta be jokios diskusijos, be to, 2018 m. savivaldybės biudžetas yra beveik 7 proc. mažesnis už pernykštį.

Trečiadienį pradėtas montuoti, dar plastikine plėvele apdengtas ženklas socialiniuose tinkluose sukėlė vietos gyventojų bei kurorto svečių ginčus.

Vienoje „Facebook“ grupėje tokios ženklo idėjos nepalaikiusi druskininkiečių dalis jį vadino „pilkais stagarais“, Druskininkų herbo akla kopija. Ženklą palaikę komentatoriai jį lygino su 2014 m. visoje Lietuvoje išgarsėjusiu vadinamuoju Senosios Varėnos „Eifelio bokštu“ ir sakė, kad Druskininkuose įgyvendintas sumanymas yra skoningesnis.

Likusieji dėstė nuomonę atskaitos tašku laikydami sovietmečiu pastatytą miestelio ženklą, kurio likimas kol kas nėra aiškus. Identiški, apvalūs, geltonos spalvos senieji ženklai su užrašu „Druskininkai“ yra du: vienas visai netoli tik ką rekonstruotos sankryžos, kitas – iš Leipalingio pusės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (101)