„Kai karšta ir šviečia saulė poilsiautojai visą dieną praleidžia prie jūros ir tik vakarais išlenda pasivaikščioti po miestą. Tik tada atsiranda pirkėjų. O tokiomis dienomis kaip ši, jie visą dieną leidžia mieste“, – priežastį, kodėl saulėtas, tačiau ne itin šiltas šeštadienis palankus smulkiajam verslui Palangoje, įvardijo prekeivė.

Prekybininkai Palangoje

Kita gintaru ir jo dirbiniais J. Basanavičiaus gatvės pradžioje prekiaujanti mergina neslėpė, kad prekyba nevyksta taip, kaip norėtųsi.

„Dar sezonas neprasidėjęs ir užsieniečių čia vos vienas kitas. Šilta pavasario pabaiga ir vasaros pradžia suteikė vilties, tačiau pastarasios dvi savaitės primena praėjusius metus“, – guodėsi gintaru prekiaujanti mergina ir pridūrė, kad prekeivius nudžiunga, kai apsipirkti čia užsuka Palangoje poilsiaujantys užsieniečiai.

„Nors ir mažiau nei ankstesniais metais, daugiausia čia apsiperka turistai iš Rusijos. Taip, jie daugiausia ir domisi gintaru, klausinėja visko ir negaili pinigų. Taip pat šį sezoną neįprastai daug vokiečių, anksčiau jų netekdavo pastebėti. Žinoma, ir kaimynai: estai, latviai, lenkai“, – pasakojo pardavėja.

Paklausta, gal lietuviai, besidomintys gintaru išgąsta kainos, pašnekovė pasakojo, kad jos jau nesikeičia kelerius metus ir stebinti neturėtų. Pigiausiai, vos už 1 eurą, čia galima įsigyti maišelį su neapdirbtais gintaro gabaliukais. Vidutinė gintaro dirbinių kaina – nuo 20 iki 60 eurų. Na, o jei išsirinksite gintarinę apyrankę, už ją galite sumokėti nuo 80 iki 115 eurų.

Prekybininkai Palangoje

Įžengę kiek giliau į J. Basanavičiaus gatvę, pamatysite drabužiais, avalyne, kosmetika žaislais ir suvenyrais prekiaujančius prekeivius. Daugelis jų, paklausti, ar džiugina pirkėjų srautas, atviravo, kad daug atvykusių poilsiautojų dar nereiškia, jog laukia solidus savaitgalio uždarbis – poilsiautojai linkę išlaidauti labiau, kai atvyksta ilgesniam laikui.

Prekybininkai Palangoje
„Suvenyrus, tokius kaip lėkštės, puodeliai ar kriauklės, daugiausia perka tik užseniečiai, ypač rusai. O jų šį sezoną stipriai sumažėjo. Nežinau, gal pas juos neprasidėjo atostogų sezonas ir jie dar tik atvyks į Palangą. O štai lietuviai labiausiai domisi stikliukais su linksmais užrašais, pakabukais arba kitomis smulkmenomis, kainuojančiomis vos kelis eurus“, – rodydama siūlomą asortimentą pasakojo suvenyrų pardavėja.
Prekybininkai Palangoje

Pirkėjų srautais ir jų plačiai atveriamomis piniginėmis džiaugėsi šio sezono naujienos – džiovintų vaisių – pardavėjos.

Jei būtų organizuojamas labiausiai akį patraukiančio prekystalio konkursas, tarp lyderių, neabejotinai, pakliūtų šis. Populiariausioje kurorto gatvėje praeiviams siūlyti egzotinių džiovintų vaisių pradėjo vienas lenkijos verslininkas, kuris, anot pardavėjų, jei pasiseks verslas Lietuvoje, planuoja jį plėsti kaimyninėje Latvijoje.

Prekybininkai Palangoje

„Čia šių metų topas. Perka ir užseniečiai, o lietuviai labiausiai mėgsta džiovintus ananasus, papajas, mango vaisius, taip pat perka kokosus, natūralų imbierą be cukraus“, – pasakoja pardavėja.

Už 100g džiovintų vaisių čia prašoma beveik 4 eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (48)