Turistai ieško pigesnės nakvynės

„Go Vilnius“ atstovė spaudai Gintarė Kavaliūnaitė nurodo, kad Turizmo informacijos centruose labiausiai domimasi šventės programa, kokios bilietų kainos ir kaip bus organizuojamas transportas šventės metu. Klausimų dėl apgyvendinimo paslaugų sulaukiama rečiau, tačiau turistai ieško pigesnių variantų. Pasak G. Kavaliūnaitės, pasiteirauti apie Dainų šventę į informacijos centrus užsuka daug lietuvių, ne tik užsienio turistai.

„Apgyvendinimo klausimu lankytojai į Turizmo informacijos centrus kreipiasi gana retai. Jei teiraujamasi, tai dažniausiai pigesnės ar vidutiniško brangumo nakvynės. Informacijos specialistai rekomenduoja nakvyne pasirūpinti iš anksto.

Viešbučių užimtumas Dainų šventės metu Vilniuje tikrai didelis. Pavyzdžiui, aukštesnės klasės 4 žvaigždučių viešbučiuose liepos 1–6 dienomis užimtumas siekia 90–98 proc., o kai kurie viešbučiai konkrečiomis datomis yra pilnai užimti. Viešbučių atstovai tiki, kad Dainų šventė tikrai turi įtakos dideliam užimtumui.

Kelionių organizavimo platforma „Booking.com“ liepos pirmąją savaitę nurodo 87 proc. užimtumą, liepos 5 ir 6 dienomis – 70 proc. užimtumą. Prabangesnių viešbučių likę tik po kelis numerius. Galima rasti kambarių 3 ir 4 žvaigždučių viešbučiuose“, – nurodo „Go Vilnius“ atstovė.

Išskirtinių užsakymų nesulaukė


Trijų žvaigždučių viešbutyje „Comfort Hotel LT Rock‘n‘Roll Vilnius“, kuris įsikūręs netoli Autobusų stoties, laisvų vietų vis dar yra. Pasak viešbučio direktorės Kristinos Viskontaitės, kol kas viešbutis nesulaukė išskirtinai daug rezervacijų pirmąją liepos savaitę.

„Kalbant apie kainodarą, ji nėra fiksuota, priklauso nuo miesto ir mūsų užimtumo. Kainos svyruoja, jei esame laisvesni, apie 70 eurų už nakvynę. Jei esame praktiškai pilni ir užimtumas didesnis nei 90 proc., kainos svyruoja apie 100 eurų.

<...> Palyginus su praėjusiais metais, arba, apskritai, kalbant apie liepos užimtumą, negalime pasakyti, kad šita savaitė kažkuo išskirtinė. Mes manome, kad Vilniaus užimtumas daugiau ar mažiau susijęs su tuo, kad Vilniaus populiarumas auga. Aš tikiu, kad būtent dėl šitos šventės atvyks svečių, bet jie planuos savo keliones paskutinėmis dienomis ir būtent tada tų užsakymų padaugės, bet šiandien tikrai negalime pasakyti, kad tam didelę įtaką padarė Dainų šventė“, – sako K. Viskontaitė.

Prabangus viešbutis laisvų vietų nebeturi

Šalia Rotušės aikštės įsikūręs „Radisson Blu Royal Astorija“ laisvų vietų norintiems apsistoti viso renginio metu nebeturi. Viešbučio pardavimų koordinatorė Indrė Viliamaitė sako, kad šis laikotarpis visuomet yra labai intensyvus, sulaukiama daug svečių, o kambarių kainos tomis dienomis taip pat aukštesnės nei įprastai.

„Tai yra labai populiarus laikotarpis bet kuriuo atveju. Turime ir turistų grupių, ir verslo klientų. Manau, kad kažkiek daro įtaką Dainų šventės dalyvių skaičius. Kainos labai įvairios. Kadangi kelias iš tų dienų vietos išparduotos, negaliu pasakyti tikslaus skaičiaus, bet, sakykime, aukštesnės nei įprastai“, – teigia I. Viliamaitė.

Variantas „viskas įskaičiuota“ turistų nesudomino

Kelionių agentūros taip pat nepraleido progos pasinaudoti Dainų šventėje laukiamais turistų srautais ir sukūrė specialių pasiūlymų grupėms. „Viskas įskaičiuota“ variantą siūlanti kelionių agentūra „Estravel“, bandydama pritraukti dideles turistų grupes (nuo 20 asmenų), į 4 dienų kelionės paketą įtraukė pervežimą iš oro uosto į viešbutį, apgyvendinimą trijų žvaigždučių viešbutyje ir bilietą į pagrindinį Dainų šventės renginį liepos 6-ąją.

Tokio paketo kaina prasideda nuo 195 eurų, tačiau į ją neįtraukti bilietai į kitus festivalio koncertus ir renginius bei gido paslaugos. Įmonės atstovas pripažįsta, kad šis kelionių paketas nebuvo populiarus, todėl pavyko parduoti jį tik dviems grupėms.

„Esame paruošę tokius paketus, jie buvo skirti užsienio rinkoms. Atvirai kalbant, didelio susidomėjimo jie nesulaukė. Domėjosi daug, bet nepirko, todėl lūkesčių nepateisino. Statistiką išvesti sunku, bet sulaukėme susidomėjimo iš norvegų, prancūzų ir anglų“, – sako Kristijonas Drotvinas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)