Nors Baltijos jūra jau įšilusi iki 18 laipsnių, bangomis mėgautis draudžiama – krante iškeltos raudonos vėliavos. Tačiau ne visi paisė draudžiamų ženklų, į bangas šoko ir vyrai, ir merginos, ir vaikai.

Dieną Palangą šildė saulė, tačiau termometro stulpelis kilo vangiai, nesiekė nė 20 laipsnių.

Palanga laukia Joninių

Dar penktadienio vakarą į Palangą sugužėjo nemenkas būrys poilsiautojų. DELFI kalbinti uteniškiai pasakojo, kad čia vieši jau kelias dienas ir pastebėjo, kad penktadienį žmonių itin padaugėjo.

Tačiau didesnius žmonių srautus pastebėjo ne visi verslininkai. Nedidelėje kavinėje dirbanti mergina tikino, kad nors savaitgalis ir šventinis, didesnio sujudimo jos darbe nėra, ji šyptelėjo, kad greičiausiai į Palangą atvyko švęsti pasirengęs jaunimas.

O tokius, kurie ruošiasi šią naktį sudrebinti Palangą, verslininkai vilioja nuolaidomis. Vienose kavinėse siūloma pigiau pasisotinti šašlykais, kitur Joninių proga bus palepinti tik Jonai ir Janinos – jiems siūlomi pigesni desertai arba net 20 proc. nuolaida visai sąskaitai.

Palanga laukia Joninių

Tikėtina, kad Palangoje atsiras nuolaidomis pasinaudosiančių žmonių. Švęsti nusiteikusį Joną užfiksavo ir DELFI fotografas. Vyras J. Basanavičiaus gatve žygiavo krūtinę papuošęs didžiuliu ąžuolo lapų vainiku.

Šventinio savaitgalio Palangoje neaplenkė ir mergvakarius švenčiančios merginos. Vienus mergvakarius buvo galima atpažinti tik iš vienodų merginų aksesuarų, o kitų nebuvo neįmanoma nepastebėti – būsimas nuotakas draugės papuošė nuometais.

Palanga laukia Joninių

Joninių išvakarėse Palangoje vyksta ir pirtininkų festivalis, tad prie Palangos tilto vyksta įvairūs pasirodymai, kiekvienas norintis gali išbandyti pirties masažą ar tiesiog apsilankyti specialiai pirtininkų festivaliui surengtoje mugėje.

Didžioji Joninių šventė šeštadienio vakarą vyks Šventojoje, tačiau dar penktadienį DELFI kalbinti Šventosios verslininkai skundėsi – žmonių nėra, populiarieji nameliai tušti.

O Palanga, nors ir ne pilnut pilnutėlė, gali džiaugtis poilsiautojų srautais. Čia galima sutikti ne tik lietuvių, bet ir rusų, vokiečių ar net iš JAV atvykusių svečių. Desertais J. Basanavičiaus gatvėje prekiaujanti mergina DELFI teigė, kad šįmet Palangoje nemažai turistų ir iš Didžiosios Britanijos.

Palanga laukia Joninių:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (55)