11, 76 Eur – tiek buvo įrašyta sąskaitos sumoje, nors reikėjo mokėti 11,20 Eur. „Kai pastebėjau, kad čekyje matosi dar viena eilutė, kurioje prirašyti 56 centai, padavėjas pasakė, kad čia – jo atlyginimas“, – teigė DELFI skaitytoja, apsilankiusi J. Basanavičiaus gatvėje įsikūrusiame „Pajūrio žibinte“. Čekyje tie 56 centai įvardyti kaip „Aptarnavimo mokestis“.

Mergina teigia, kad užsisakė nė neatsivertusi valgiaraščio, tiesiog pasakė, ko norėtų ir tiek. „Šiuo atveju suma tikrai nėra didelė, jei kas nors būtų įspėjęs, kad teks susimokėti, nė nedvejočiau ir tikrai susimokėčiau, tačiau sutrikau dėl to, kad padavėjas apie tai nė žodeliu neužsiminė“, – teigė skaitytoja.

DELFI apsilankius „Pajūrio žibinte“, prisistatyti nenorėjęs barmenas teigė, kad apie šį mokestį įspėjami visi klientai, nors vėliau pats tuo suabejojo.

„Klientai yra įspėjami, meniu kuo puikiausiai parašyta, – teigė pašnekovas, tačiau paklausus, ar įspėjami tie klientai, kurie neatsiverčia meniu, barmenas suabejojo. – Kiekvienas žmogus kiekvieno neįspėjinės.“

"Pajūrio žibinto" sąskaita

„Kodėl nusprendė tiek skaičiuoti, nežinau, ne aš nusprendžiau, neįsivaizduoju, taip jau seniai yra“, – į klausimą, kodėl nustatytas būtent 5 proc. mokestis, atsakė barmenas.

Jo teigimu, būna klientų, kuriems toks mokestis nepatinka. „Klientai būna nepatenkinti dėl to, bet kai paaiškiname, visada supranta ir dar paklausia ar pradeda juoktis, kad nejaugi mes čia dirbame už 5 procentus“, – nusijuokė barmenas. Jis patvirtino, kad padavėjo žodžiai, kad šis mokestis yra „darbuotojo atlyginimas“, yra tiesa.

Tiesa, mokestį susimokėję klientai arbatpinigių palieka kur kas rečiau. „Daug rečiau, nes dauguma galvoja, kad čia jau įskaičiuoti arbatpinigiai, bet iš tikro čia ne arbatpinigiai, čia kiekvieno mūsų atskiras atlyginimas“, – įvardijo vaikinas.

„Pajūrio žibinto“ darbuotojas nepanoro prisistatyti vardu ir pavarde.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1126)